Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunus’ta kuraklıkla mücadeleye TİKA’dan destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un Kef Vilayeti Nebeur bölgesinde 500 ailenin suya erişim projesi kapsamında Ain Chahla su kuyusu yenilenerek hizmete açıldı.TİKA, Tunus’un kurak ve az gelişmiş...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tunus’un Kef Vilayeti Nebeur bölgesinde 500 ailenin suya erişim projesi kapsamında Ain Chahla su kuyusu yenilenerek hizmete açıldı.
TİKA, Tunus’un kurak ve az gelişmiş bölgelerinde su ve sanitasyon projelerine devam ediyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen kalkınma yardımları içerisinde oldukça önemli bir yer teşkil eden su ve sanitasyon projeleri kapsamında Tunus’un kuraklıkla mücadelede bulunduğu Kef Vilayeti Nebeur bölgesinde 500 aileye yönelik suya erişim projesi tamamlandı. Tunus’un kuzeybatısında yer alan KEF Vilayeti Nebeur bölgesinde bulunan köylerde tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlamaya çalışan dar gelirli yaklaşık 500 ailenin günlük ve tarımsal faaliyetlerinde kullanmak üzere su kaynaklarına erişimlerinin arazi yapısı ve kaynak bakımından oldukça zor olduğu TİKA tarafından tespit edildi. Bölge temsilcileri ve yerel partnerlerle yapılan alan incelemeleri sonucunda bölgede bulunan diğer köylere de ulaşım açısından daha merkezi bir konumda bulunan Sidi Medien köyünde teknik şartlar, arazi yapısı, ulaşım ve bakımsızlık nedenleriyle kullanılamayan kamuya ait bir su kuyusunun bulunduğunun tespiti üzerine rehabilitasyon ve çevre düzenlemesini hayata geçirmek amacıyla TİKA tarafından gerekli çalışmalar başlatıldı. Bölge temsilcileri ve mühendislerle projelendirilen rehabilitasyon çalışmaları neticesinde Ain Chahla su kuyusuna erişimi sağlayacak yaya yolu ve çevre düzenlemesi tamamlanarak, su kuyusu tüm boru ve altyapısı yenilerek tekrar hizmete açıldı. Toprak ve arazi yapısından dolayı erozyon tehdidini engellemek amacıyla su kuyusu civarında eğimi yüksek ve hassas bölgelerde güçlendirme ve önleme çalışmaları da gerçekleştirildi.
Bölge temsilcileri, yerel halk ve TİKA yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen teslim töreninde bölge halkı, su ihtiyacını karşılanmış olmasından dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.