Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüneller Şehrinde Şehitlere Saygı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilk kez Osmanlı döneminde 2. Abdülhamit tarafından projesi çizdirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu etabında bulunan 25 tünele Ordulu şehitlerin isimlerinin verileceğini...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilk kez Osmanlı döneminde 2. Abdülhamit tarafından projesi çizdirilen yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu etabında bulunan 25 tünele Ordulu şehitlerin isimlerinin verileceğini söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz - Akdeniz yolunun viyadük ve Ordu etabındaki 25 tüneliyle büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, 25 tünele, son dönemde Sur ve Nusaybin’de terörle mücadelede şehit olan 7 Ordulu asker ve polisin isimlerinin verileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz, son dönemde terörle mücadelede Ordu ilinden 6 şehit olduğunu, bu şehitlerin isimlerinin sokak ve caddelere verildiğini belirtti. Ancak geçmiş yıllarda terörle mücadele alanında şehit olan asker ve polis şehitlerinin de manevi huzurlarına saygı duyduklarını belirten Yılmaz, “Cadde ve sokaklar dışında bazı devlet yatırımı olarak bilinen alanlara da isimlerini verelim düşüncesi oldu. Sahil yolundaki tünellere isimler daha önce verilmişti. Ordu-Mesudiye arasında 25 tünel var, bu tünellere şehitlerimizin isimlerini verelim dedik. Önümüzdeki meclis toplantısında isimlerini belirlemek suretiyle Karayolları’na talep vereceğiz. Karayolları da yaptığımız talep çerçevesinde kararı verecektir. Bu girişim şehitlerimizin manevi huzurunda onlara duyduğumuz saygının gereğidir. Şehitlerimiz canlarıyla bu vatanı bize teslim ettiler. Bizlerinde onlara karşı en azından manevi huzurlarında saygı gösterecek icraatlara imza atmak istedik. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.
TÜNELLER ŞEHRİ ORDU
Düz alan bulunamadığı için havaalanının denize yapıldığı Ordu’da duble yolların büyük bölümü dağların altından geçirilerek inşa ediliyor. Ordu, son 13 yılda inşa edilen tünellerin uzunluğu ve sayısına bakımından ‘tüneller şehri’ olarak anılıyor. Türkiye’de toplam 145 km uzunluğunda 160 tünel bulunurken, Ordu, 63 km uzunluğunda 40 adet tünele sahip bulunuyor. Ülke genelindeki tünellerin yüzde 44’üne sahip olan Ordu’da Ferhat misali dağlar, tepeler delinerek inşa edilen tüneller içerisinde 3 bin 820 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin halen en uzun kara tüneli olan Nefise Akçelik Tüneli bulunuyor.
90 KM’DE 25 TÜNEL VAR
2. Abdülhamit’in 1890 yılında Fransızlara çizdirdiği ve Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan proje geçtiğimiz yıllarda Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz’e bağlayacak olan 600 km’lik yol projesiyle ulusal bir proje haline dönüştürülen Karadeniz-Akdeniz yolunun birinci etabını Ordu-Sivas yolu oluşturuyor. Bu yol üzerinde bulunan 120 kilometrelik Ordu-Mesudiye yolu, çalışmaların tamamlanmasının ardından 30 kilometre kısalarak 2.5 saatten 1 saate, Ordu-Sivas arası ulaşım ise 2.5 saate düşecek. Projenin Ordu-Mesudiye arasında 25 adet tünel bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.