Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜMSİAD Üyeleri Sivas’ta İftarda Buluştu

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri, Sivas’ta iftar programında buluştu.TÜMSİAD Sivas Şubesi tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen Geleneksel 3. Bölge İftarı’na; Çorum, Samsun, Trabzon, Yozgat, Ankara,...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyeleri, Sivas’ta iftar programında buluştu.
TÜMSİAD Sivas Şubesi tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen Geleneksel 3. Bölge İftarı’na; Çorum, Samsun, Trabzon, Yozgat, Ankara, Kayseri, Tokat, Amasya, Erzurum ve Rize’den dernek üyeleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Katılımcılara TÜMSİAD’ın faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyonun izletilmesinin ardından konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan 11 ayın sultanı Ramazan ayını tebrik eder, bu mübarek barışa, dayanışmaya, paylaşmaya vesile olmasını dünyada ve ülkemizde birlik ve beraberlikle huzur getirmesini niyaz ederim. Son yıllarda terör faaliyetleri ile bizlerin kardeşliğini bozmaya çalışanlar ne yazık ki bu mübarek ayda da hain oyunlarına devam etmektedir. Polis, asker, sivil demeden canlara alçakça kıyan bu canilere en güzel cevabı mübarek Ramazan ayında her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğimizi koruyup birbirimize kenetlenerek vereceğiz. Son zamanlarda elim saldırılarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerimize, korucularımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.
Doğan, millet olarak zor ve karanlık günlerden birlik ve beraberlik ile çıkıldığını belirterek, "İçerideki ve dışarıdaki şer odaklar bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında bin 200 yıllık kardeşliğimizi bulacaklar. Bizler TÜMSİAD olarak asrı saadetin ticaret ahlakına tutunarak birliğin, adaletin, kardeşliğin de kısaca Muhammed-i nurun yayılması için manevi değerlerimizi iş hayatımıza nakşetmeyi şiar edindik. Bu vesileyle Ramazan ayı içerisinde planladığımız iftar programlarının birincisi Diyarbakır’da ikincisini de Sivas’ta sizlerle gerçekleştirmekteyiz. Sivas kültürel, ekonomik ve tarihsel birikimiyle günümüze kadar dokusunu kaybetmeden gelmiş Anadolu erenlerinin diyarı Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze medeniyetiyle başkentlerinden biri olmuştur. Bir iş adamı olarak baktığımızda 180 milyon dolar ticaret hacminin büyük kısmını ihracat kalemlerinin oluşturması Sivas’ı bizler için güzide kentlerden biri kılmaktadır. Ayrıca Sivas mimarisiyle, kültürüyle tarihsel birikimiyle büyük bir turizm potansiyeli taşımaktadır. Ekonomimizin küresel pazarda şahlanışı iç ve dış çevrelerce durdurulmaya çalışılmaktadır. Ancak bu eylemler bizi yıldırmamalıdır. Refah ve insan odaklı yürüyüşümüz ile birlik ve beraberliğimiz ile yaşanan sorunları yok ederek 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Yeni kabine ve yeni dönem inşallah hayırlar getirir. Politika yapıcılardan tek ricamız 75 ülkeye ihraç eden Sivas gibi güzide şehirlerimizdeki KOBİ’lerin güçlendirilmesi ve küresel pazarlar için teşvik sisteminin geliştirilmesidir" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise Ramazan ayı dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının iftar programı düzenlediğini ifade ederek, "Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin iftar programına iştirak ettik. Bu iftar programına hem Sivas’tan hem de çevre illerden gelen sanayici ve iş adamlarımız katıldı. Bugünler aynı zamanda birlik ve beraberliğin pekiştiği, kaynaştığı, sevgi ve saygının da doruğa çıktığı günlerdir" şeklinde konuştu.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da, "Bugün TÜMSİAD Sivas Şube Başkanlığımız bir iftar programı düzenledi. TÜMSİAD Genel Başkanımız ve çevre illerin başkanları da bu iftara katıldı. Nezih bir topluluk Sivas’ımızın tanınmış iş adamlarını, bürokratlarının burada olduğunu görüyoruz. Böyle bir ortamda bulunmaktan son derece mutluyum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.