Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümer: "Sarıçam’da sorun büyük"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da yaklaşık 3 yıl önce yapılan imar değişikliğinin ardından mantar gibi apartmanların yükseldiği Sarıçam ilçesinde birçok sorun bulunduğuna dikkat çekti.Yol, su, kanalizasyon, doğalgaz,...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tümer: "Sarıçam’da sorun büyük"

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da yaklaşık 3 yıl önce yapılan imar değişikliğinin ardından mantar gibi apartmanların yükseldiği Sarıçam ilçesinde birçok sorun bulunduğuna dikkat çekti.

Yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, elektrik, internet ve telefon gibi hizmetlerde yaşanan sıkıntı nedeniyle ev yapanın da ev alanın da pişmanlıklarını dile getirdiğini belirten Tümer, kanalizasyon sorunu nedeniyle lüks apartmanların yanına foseptik çukurları açılmasının içler acısı hali gözler önüne serdiğini kaydetti.

Ucuz olduğu gerekçesiyle Sarıçam’da ev sahibi olan vatandaşların başta yol ve altyapı olmak üzere birçok sorun nedeniyle yetkililere duyarlılık çağrısında bulunduğunu, müteahhitlerin de diğer ilçelere göre neredeyse yarı fiyatına dahi ev satamamanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Tümer, imar düzenlemesi ve yoğunluk artışına gidilmesinin tek başına yeterli olmadığını, anılan tüm sıkıntıların çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çöp alanına çözüm gelmedi

Sarıçam’da ‘Sofulu Çöplüğü’ olarak bilinen Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri etrafındaki yapılaşmanın da arttığına işaret eden Tümer, vatandaşların haklı olarak yoğun çöplük kokusundan şikayet ettiğini ancak Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmeye göre tesisin bulunduğu yerden kaldırılmasının kolay olmadığını ifade etti.

Sarıçam’daki çöplük etrafında altyapı yetersizliği ve çöplük kokusuna rağmen Sofulu Belde Belediyesi’nin Sarıçam İlçe Belediyesi olurken çöplük sorununun göz ardı edildiğini, yeni bir şehir kurulurken problemlerin de o esnada çözülebileceğine dikkat çeken Tümer, “Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi, bu bölgeyi de kapsayan 3 kez nazım imar planı yaptı. Bu plan çalışmalarında da çöp alanına çözüm getirilmedi. Şimdi ise orada çöp alanı yokmuş gibi 1/1000 ölçekli planlara bağlı olarak ruhsat verilmeye devam ediliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.