Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm Dünyadan Çocuklar Bir Araya Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasında 41 ülkeden bin çocuk birbirleri ile buluştu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasında 41 ülkeden bin çocuk birbirleri ile buluştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklara özel bir şenlik düzenledi. Kocaeli Bilim Merkezi’nde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği ve Eğlence Festivali adı ile düzenlenen programda 41 ülkeden toplam bin çocuk bir araya geldi. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, davetliler, çocuklar ve aileleri katıldı. Yabancı ülkelerden gelen 23 Nisan çocuklarının gösterileri ile başlayan program, daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti.
“DÜNYADA ASIL GÜÇ BİLİMDİR”
Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyanın en güzel çocukları, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Çocuklara armağan edilen dünyada başka bir bayram biz bilmiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk, 23 Nisan bayramını çocuklara armağan etti. Bugün sadece sizler sevinmiyorsunuz. Bizler de bugün sizlerle birlikte çocuk olduk. Sizin yaşınıza geri döndük ve bu bayramı sizinle birlikte kutluyoruz. Bu sene festivalimizi bilim temasıyla düzenliyoruz. Bu yüzden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da bizlerle birlikte. Temamızı bilim olarak belirlememizin asıl sebebi, dünyada asıl gücü bilim olmasıdır. Bilimsiz bir yere varmamız mümkün değildir. Türkiye’nin en güzel bilim merkezinde sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
“BİZİM GÖNÜL ELÇİLERİMİZ OLACAKSINIZ”
Karaosmanoğlu’nun ardından söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise “Kocaeli yıllardır Büyükşehir Belediye başkanımızın ve ekibinin ortaya koyduğu iradeyle bayram coşkusunu dünya çocukları ile birlikte kutlayarak bu bayramı bir dünya bayramı haline getirdi. Misafir öğrencilerimiz bugün Kocaeli’de paylaştıkları anları hiç unutmadan ülkelerinde bizim gönül elçilerimiz olarak Kocaeli’yi ve Türkiye’yi hem seven hem tanıtan gönül elçilerimiz olacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesi bugün büyük bir gururla söylüyoruz ki dünya çocuklarının da bayramı olmuştur” şeklinde konuştu.
“İÇİNİZDEKİ BİLİM AŞKI BAHARLA BİRLİKTE UYANSIN”
Son olarak söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, “Sizleri burada gördüğümüz için çok mutlu ve çok memnunuz. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde, 23 Nisan dünyanın en güzel bayramlarından biri. 23 Nisan tarihinin bizim açımızdan pek çok anlamı var. Fakat bunların iki tanesi bizim için çok önemli. Birincisi 23 Nisan 1920’de Kurtuluş Savaşı’nı yapan TBMM’nin açıldığı tarih ve bu sayede yurdumuzu o dönemde işgalden kurtardık ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurduk. İkincisi de 23 Nisan’ı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan etmesidir. Bu 23 Nisan’ın çocuk bayramı olmasında Gazi Mustafa Kemal’in sadece çocuk sevgisi yatmıyor. Aynı zamanda çocukların yaşayacağı barış dolu bir dünya özlemi yattığı için Atatürk’ün gönlünde, çocuklara 23 Nisan’ı bayram olarak hediye etti" diye konuştu.
Bayram çocuklarına barışın öneminden bahseden Bakan Işık, "Ömrü savaşlarla geçmiş, cephelerde koşturmuş bir insanın savaşı istemeyip barışı istemesi ve dünyanın bir kardeşlik, huzur ve barış gezegeni olduğunu göstermesi aslında onun ne kadar büyük bir lider olduğunu göstermektedir. Biz de sizlere barış dolu, huzur dolu bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Ama inanıyorum ki barışın ve huzurun egemen olduğu dünyayı biz kuramadık ama sizler kuracaksınız. Bu ve bunun gibi programlar dünya barışına sizlerin de katkı vermeniz konusunda sizin aşkınızı ve sevginizi arttıracak. Son olarak bu şenliğin teması bilim olarak belirlenmiş. Bu bilim merkezi bu açıdan çok önem arz ediyor. Size tek çağrım, içinizdeki bilim sevgisini ve merakını uyandırın. Bahar geldi, tabiat uyandı. İçimizdeki bilim merakı da baharla birlikte uyansın” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Bakan Işık ve beraberindekiler dünya çocukları ile birlikte Kocaeli Bilim Merkezi’ni dolaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.