Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜGİK başkanlık sistemini anlatacak

Türkiye genelinde 72 dernek, 500 sektör ve 10 binin üzerinde üyesi bulunan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), başkanlık sistemini anlatmak için tura çıkıyor.Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin moderatörlüğünde akademisyen...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye genelinde 72 dernek, 500 sektör ve 10 binin üzerinde üyesi bulunan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), başkanlık sistemini anlatmak için tura çıkıyor.
Sabah Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin moderatörlüğünde akademisyen ve hukukçulardan oluşan bir ekiple 2.5 ay boyunca 12 il gezecek olan TÜGİK, ‘Başkanlık sistemi nedir?’, ’Hayata geçince ne olacak?’ ’Ekonomiye katkıları neler?’ gibi konuları panellerle kamuoyuna anlatacak. Aralık ayında start alacak olan projenin ilk paneli Kütahya’da gerçekleşecek.
Güçlü Türkiye için yeni modellere ihtiyaç duyulduğunu belirten TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, tam başkanlık sisteminin gerekli olduğunu belirterek, “Uzun süredir başkanlık sistemini tartışıyoruz ancak tam olarak ne getireceği bilinmiyor. Bunu en doğru şekilde anlatabilmek için alanında uzman bir ekiple Anadolu turuna çıkmaya karar verdik” dedi.
Her hafta bir ilde olacaklarını ve tura Kütahya’dan başlayacaklarını aktaran Güral, Adana, Mersin, Kayseri, Konya, Eskişehir, İzmir, Ankara, Balıkesir, Erzurum, Samsun, Antalya, Bursa ve İzmit’e gideceklerini kaydetti. Projenin 2.5 ay süreceğini aktaran Güral, “Talep olması halinde bunu 6 aya yayabilir ve tüm Anadolu illerini gezeriz” ifadelerini kullandı.
Yürütülen FETÖ operasyonlarına da sonsuz destek verdiklerini söyleyen Güral, “17 Aralık’tan beri net bir duruş sergiliyoruz. Bu örgüte mensup kişileri 17 Aralık’ın hemen ardından TÜGİK’ten tasfiye ettik” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yatırımların durmaması gerektiğine inandıklarını belirten Güral, 16 Temmuz’da Kütahya’da ikinci bir seramik fabrikası için harekete geçtiklerini dile getirdi. Güral, “150 milyon TL’lik yatırımla 15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası’nın temelini eylülde attık. 15 Temmuz 2017’de açacağımız fabrikada 375 kişiyi istihdam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.