Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜBİTAK, Uzayı EXPO Alanına Getirdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) EXPO 2016, Antalya’da açacağı TÜBİTAK Bilgi Evinde çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Bilgi Evinde her yaştan çocuk için güneş teleskopu, atölye çalışmaları, interaktif...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) EXPO 2016, Antalya’da açacağı TÜBİTAK Bilgi Evinde çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Bilgi Evinde her yaştan çocuk için güneş teleskopu, atölye çalışmaları, interaktif sergilerin yanı sıra gökyüzü olayları ve uzayla ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı bildirildi.
22 Nisan’da “Çiçek ve çocuk” temasıyla kapılarını açmak için gün sayan EXPO 2016 Antalya sergi alanında çocuklar için TÜBİTAK tarafından Bilgi Evi kuruluyor. Kongre Merkezinin önünde yer alan Bilgi Evi’nde çocukları bilimle tanıştırmak ve sevdirmek için çeşitli etkinlikler yapılacak. Bilim adamı olma yolunda çocuklara ışık tutabilmeyi amaçlayan TÜBİTAK, Bilgi Evinde bilimin eğlenceli yüzü gösterilerek çocukların eğlenmesi de hedefleniyor.
TÜBİTAK çalışanı Melike Erol, Bilgi Evi hakkında şunları söyledi: “Ev 5 bölümden oluşuyor. Uzay bölümümüz burada. Gök atlasımız mevcut. Bulunduğunuz tarihe göre gökyüzünün nasıl göründüğünü görebiliyorsunuz. Astronot panoları var. Çocuklar başlarını koyarak fotoğraf çektirebilecek. Göktürk 2 uydumuzun maketi var. Rasat’ın yine bir maketi var. Rasat ve Göktürk 2’nin görüntüleri sayesinde GAP bölgesinde yetiştirilen bitkilerin detaylı analizi gerçekleştirilecek. Bu analizler sonucunda ürünler hakkında rekolte tahmini, gübre ihtiyacı, sulama, bitki hastalık tespiti şeklinde EXPO’nun alt çevre konusuna uygun maketlerini burada sergiledik.”
GÜNEŞ TELESKOPUYLA GÖK OLAYLARI GÖZLENECEK
TÜBİTAK Bilgi Evi, okul öncesinden yetişkine kadar pek çok kesime hitap edebilecek şekilde tasarlandı. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi tarafından getirilecek güneş teleskopuyla Merkür’ün Güneş’in önünden transit geçişi gözlenecek. Yine TÜBİTAK’ın popüler bilim yayınları da Bilgi Evi ziyaretçilerine ücretsiz dağıtılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.