Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜBİTAK 2017 Bilim ve Teşvik Ödüllerini kazananlar belli oldu

2017 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

2017 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

2017 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2017 yılında 4 Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. 2017 yılında Özel Ödül, Hizmet Ödülü ve TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verilmedi.

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilmekte olan Bilim Ödülü için 2017 yılı ödül miktarı 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor ve Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.

Özel Ödül, yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına verilirken, Özel Ödül için 2017 yılı ödül miktarı 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Hizmet Ödülü ise ülkemizdeki bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmette bulunmuş kişilere veriliyor. Hizmet Ödülü için hayatta olma şartı bulunmazken, söz konusu ödül için 2017 yılı ödül miktarı 30 bin TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Ancak, kadın başvuru sahiplerinin her doğumu için 40 yaş sınırına bir yıl ilave ediliyor. Teşvik Ödülü için 2017 yılı ödül miktarı 20 bin TL, gümüş plaket ve ödül beratından oluşmakta.

TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü ise yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Ancak, kadın başvuru sahiplerinin her doğumu için 40 yaş sınırına bir yıl ilave ediliyor. Fizik, kimya, biyoloji ve matematik dallarında dönüşümlü olarak verilmekte olan TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü için 2017 yılı ödül miktarı 2 bin ABD Doları, gümüş plaket ve ödül beratından oluşmakta.

2017 yılı Bilim ödülünü almaya hak kazananlar; Prof. Dr. Reşat Apak, Doç. Dr. Fatih Ömer İlday, Prof. Dr. Ömer Civalek, Prof. Dr. Sumru Altuğ oldu.

Teşvik ödüllerinin sahipleri ise; Prof. Dr. Şule Erten Ela, Doç. Dr. Filiz Kuralay, Doç. Dr. Önder Metin, Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Doç. Dr. V. Çağrı Güngör, Doç. Dr. Tuğba Ölmez Hancı, Doç. Dr. Cem Sevik, Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Doç. Dr. Reşat Bayer, Doç. Dr. Seda Ertaç Güler, Doç. Dr. Ebru Kaya oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.