Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TŞOF şoförlerin eğitim ve denetimini masaya yatırıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), şoförlerin eğitim ve denetimlerinin trafik güvenliğine katkısını masaya yatırıyor.ATO Kongre Merkezi’nde 18 Kasım 2016 Cuma günü gerçekleştirilecek panelin oturum başkanlığını...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), şoförlerin eğitim ve denetimlerinin trafik güvenliğine katkısını masaya yatırıyor.
ATO Kongre Merkezi’nde 18 Kasım 2016 Cuma günü gerçekleştirilecek panelin oturum başkanlığını AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı yapacak. Panele konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Kenan Aydoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim Kontrol ve Araç Muayene Daire Başkanvekili Yılmaz Kılavuz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Mevzuat ve Denetim Daire Başkanı Özgür Arzik, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Meslek Standartları Daire Başkanı Yaprak Akçay, Sürücü Kursları Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın katılacak.
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi etkinliği kapsamında bir panel düzenleyeceklerini ve panelin konusunun “Şoförlerin Eğitimi ve Denetiminin Trafik Güvenliğine Katkısı“ olacağını belirterek, trafik kazalarının ciddi boyutlara ulaşarak küresel bir sorun haline geldiğini ve şoförlerin eğitimlerinin bu nedenle oldukça önemli olduğunu vurguladı. Apaydın, “Şoförlük kişisel bilgi ve beceriyi gerektiren ve bedeni çalışmaya dayanan bir meslek dalı olmalıdır. Nitekim 507 Sayılı Yasada meslek olarak kabul edilmiş ve ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnaf odalarımızda kayıtlı üyeler iken, 5362 sayılı Yasanın odaya kayıt şartı olarak vergi kaydını zorunlu kılması nedeni ile esnaf statüsünden çıkarılmış ve kendi hallerine terk edilmişlerdir. Şoförlere mesleki eğitim verilmesi ve mesleki faaliyetlerin denetlenmesi ancak şoförlerin meslek odasına kayıtlı olmasına bağlıdır. Çünkü oda üyesi olmayan bir kişinin belli bir standartta eğitilmesi ve denetlenmesi de mümkün değildir” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.