Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TŞOF Başkanı Apaydın: "Kurban bayramında kurban olmayın”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kurban bayramı tatiline çıkacak sürücüleri uyararak, “Kurban Bayramın giderken kurban olmayın. 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk her tatil döneminde olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kurban bayramı tatiline çıkacak sürücüleri uyararak, “Kurban Bayramın giderken kurban olmayın. 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk her tatil döneminde olduğu gibi yine artacak. Uzun yola gidecek sürücüler kuralara harfiyen uymalı ve toplu taşıma araçları mutlaka tercih edilmeli” dedi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kurban bayramı tatiline çıkacak sürücülere uyarıda bulunarak, “Kurban Bayramın giderken kurban olmayın. 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk her tatil döneminde olduğu gibi yine artacak. Uzun yola gidecek sürücüler kurallara harfiyen uymalı ve toplu taşıma araçları mutlaka tercih edilmeli. Karayolları Genel Müdürlüğünce bu yıl 130 kaza kara noktasında çalışma yapılacağından sürücüler kör noktalara dikkat etmeli. Bayram tatillerinde şehirlerarası ve şehir içindeki trafik yoğunluğu ve kazalar 10 katı aşkın artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olunmalı. Yolların kan gölüne dönmemesi için sürücüler uykusuz, yorgun yola çıkmamalı. Unutulmasın ki kazaların çoğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor” dedi.
Sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini hatırlatan Apaydın, "Dini Bayramlarımız bizim en güzel günlerimizdir. Bayramlar nedeniyle şehirlerarası ve şehir içindeki trafik 10 katı aşkın artıyor. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz. Trafik kazalarını azaltmak için Karayolları Genel Müdürlüğünce kaza potansiyeli yüksek 130 kaza kör noktasında iyileştirme çalışması devam ediyor. Bayramlarda ambarlar kapalı. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Onlarda 4 saatten fazla araç kullanmıyorlar. Gittikleri yerlere çift şoför gidiyor. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli" ifadesini kullandı.
"Güneşin doğuşundaki yolculuklara dikkat”
Uzun yolculuklarda acele edilmemesi ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen Apaydın, “Güneşin doğuşundaki yolculuklarda dikkatli olunmalı. Özellikle sabah gün ışırken, güneş yorgun şoförün gözüne vurduğu zaman insan beyni kendini uykuya veriyor. Gözleri açık uyuyor. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli. Eğer bunlara dikkat edilirse bayram hüsrana uğramaz, sürücülerimiz sevdiklerine kolay ulaşabilir. Yolların kan gölüne dönmemesi için daha dikkatli araç kullanalım. Gideceğimiz yere 1 saat sonra gidelim ama sağlıklı gidelim. En önemlisi ön koltuklarda küçük yaşta çocukları oturtmayalım. Uzun yola gidecek sürücülerde araçlarının bakımlarını yaptırmasının yanı sıra sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takılması çok önemlidir” değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.