Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK’nın Sivil Memurlarından Bilboardlı Eylem

Savunma Ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (savdes-sen), Taleplerini Duyurmak İçin Genelkurmay Başkanlığı Kavşağındaki Bilboarda Reklam Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK’nın Sivil Memurlarından Bilboardlı Eylem
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN), taleplerini duyurmak için Genelkurmay Başkanlığı Kavşağındaki bilboarda reklam verdi.
Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli devlet memurları tarafından kurulan SAVDES-SEN taleplerini hükümete duyurmak için Genelkurmay Kavşağındaki bilboarda reklam verdi. Bilboard da, “Hep beraber bir bütünüz. Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli devlet memurları olarak hükümetimizden; Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma), Savunma ve Güvenlik Hizmet Kolu ve Sınıfı ile İlave TSK Hizmet Tazminatı (maaş zammı) verilmesini istiyoruz” ifadeleri yer alıyor.
“TEK TESELLİMİZ VE GURURUMUZ, ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN VERDİĞİMİZ EMEĞİMİZ VE DÖKTÜĞÜMÜZ ALIN TERİ”
Konuya ilişkin, SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, şunları kaydetti:
“Bu güne kadar ekonomik ve sosyal haklarımızın iyileştirilmesi konusundaki tüm çalışmalarımızı tamamladık ve taleplerimizi; Milli Savunma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığımıza ilettik. Bu taleplerimizden, fiili hizmet süresi zammı (yıpranma), savunma ve güvenlik hizmet kolu ve ilave TSK hizmet tazminatı konusunda Milli Savunma Bakanlığınca kanun değişiklik teklifi haline getirilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderildi. Ancak bazı toplantılar yapılmasına rağmen, 17 Aralık 2015 tarihinden bugüne herhangi bir sonuç alınamadı. Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli devlet memurları olarak, çalışma şartlarımızın zorluğuna rağmen, ekonomik ve sosyal imkânlar açısından karşılığını alamıyoruz. Maaş ortalamamız, kamu kurumları arasında sonlarda yer alıyor. Çok sayıda üyemiz borç batağında haciz-icra sorunları ile karşı karşıya, meslek hayatında yıpranan emeklilerimiz, emekli hayatında sağlık sorunları ile boğuşuyor. Evet yıpranıyoruz, ekonomik güçlük çekiyoruz, sosyal ihtiyaçlarımızı kurum tesislerinden gideremiyoruz. Tek tesellimiz ve gururumuz, ülkemizin bekası için verdiğimiz emeğimiz ve döktüğümüz alın teri.”
“ARTIK, HÜKÜMETİMİZ BİZİ GÖRSÜN İSTİYORUZ”
“Artık, hükümetimiz bizi görsün istiyoruz” diyen “Sesimizin duyulması için başlattığımız eylem planı kapsamında, geçen hafta Maliye Bakanlığı önünde yaptığımız bordo yakma eyleminin devamı olarak sesimizi bu bilbord’tan sessiz çığlık olarak duyurmaya çalıştık. Umut ediyoruz ki; Sayın Başbakanımız, Milli Savunma Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sorunlarımıza ve taleplerimize el atar” ifadelerini kullandı.
Çok yakında, camiada örgütlü diğer sendikalar ile birlikte 81 ildeki üyeleri aileleri ile beraber Ankara Tandoğan meydanında “Büyük Ankara Mitinginde” buluşturacaklarını bildiren Cengiz, “Sesimiz duyuluncaya ve taleplerimiz karşılanıncaya kadar bu eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.