Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK:"Diyarbakır Lice’de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Lice’de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Lice’de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK’dan yurtiçinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Lice’de icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise sekiz oldu.

Bir M-16 piyade tüfeği, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfek, 206 muhtelif çapta fişek, beş el bombası, bir büyük telsiz, iki el telsizi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, bir adet 12 kg’lık tüp, çok miktarda örgütsel doküman ve ilk yardım malzemesi ele geçirildi. Üç el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Kulp’ta icra edilen operasyonda ise 190 Biksi makineli tüfek fişeği ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl Genç’te devam eden operasyonda, tespit edilen iki sığınak içerisinde, beş büyük tüp, beş küçük tüp ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis Hizan’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, bir el yapımı patlayıcı tespit ve imha edildi.

Şırnak Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir anti-personel mayın tespit ve imha edildi.

Bingöl Genç’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen iki sığınak içerisinde; bir el bombası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, bir büyük tüp, yedi küçük tüp, beş uyku tulumu, altı sırt çantası, üç met, dokuz panço, muhtelif giyim ve yaşam malzemesi, bir üçlü ocak, bir adet fırınlı ocak ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.