Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK’dan haftalık bilgilendirme

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içerisinde icra edilen operasyonlar ve hain BTÖ’nün saldırılarında 11 askerin şehit olduğunu, 15 askerin ise yaralandığını açıkladı. Fırat Kalkanı Harekâtı’nın müteakip safhasında DEAŞ’ı...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içerisinde icra edilen operasyonlar ve hain BTÖ’nün saldırılarında 11 askerin şehit olduğunu, 15 askerin ise yaralandığını açıkladı. Fırat Kalkanı Harekâtı’nın müteakip safhasında DEAŞ’ı ülkeye tehdit olmayacak derinlikte tesirsiz hale getirecek bölgelerin kontrol altına alınmasına devam edileceği bildirildi.
TSK’dan yapılan haftalık bilgilendirmede, "Yüce Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadelesini sürdürürken, bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla birlikte BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı uyarınca 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatmış olduğu Fırat Kalkanı Harekâtı’na 72’nci gününde (3 Kasım 2016) devam etmektedir" denildi.
Teröristle mücadele harekâtı kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde (27 Ekim-2 Kasım 2016) BTÖ’nün yaz-kış sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri (özellikle Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı) teröristlerden temizlemek ve kış tertiplenmesine geçmesini engellemek maksadıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı. Açıklamada, Hakkari Çukurca ve Şemdinli, Şırnak Beytüşşebap, Bestler-Dereler ve Ayvalık, Diyarbakır Lice-Hani, Bingöl Kiğı ve Genç, Batman Kozluk bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar icra edildiği belirtildi. Operasyonlarda 41 teröristin etkisiz hale getirildiği, 9 EYP, 2 makineli tüfek, 1 roketatar, 1 keskin nişancı tüfeği, 5 piyade tüfeği, yaklaşık 158 ton amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirildiği kaydedildi. Bingöl Kığı’da 3 sığınak ile 1 mağara, Elazığ Karakoçan’da 1 sığınak, Tunceli’de 6 sığınak, Mardin Midyat’ta 1 sığınak, Kars Kağızman’da 8 sığınak, Hakkâri Şemdinli’de 2 barınağın tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.
“Son bir hafta içerisinde icra edilen operasyonlar ve hain BTÖ’nün saldırılarında 11 kahraman silah arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 15 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denilen açıklama şöyle devam etti:
"TSK tarafından yasa dışı yollardan sınır geçişlerinin önlenmesi kapsamında da operasyonlara devam edilmektedir. Bu kapsamda icra edilen etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan Kilis Elbeyli bölgesinde yabancı uyruklu 5 DEAŞ terör örgütü mensubu, Şanlıurfa Mürşitpınar bölgesinde 1 BTÖ mensubu terörist yakalanmıştır. İcra edilen başarılı operasyonlar sonucunda çok miktarda terörist, silah, mühimmat kaybeden ve barınma alanları kullanılamaz hale getirilen BTÖ, halka korku salmak, yıldırmak ve masum vatandaşlarımıza zarar vermek maksadıyla halkımıza ve milli ekonomik varlıklarımıza yönelik eylemlerine devam etmiş, Ağrı Doğubayazıt Pullutarla mevkiinden geçen Botaş Doğalgaz Boru Hattı’na sabotaj düzenlemiştir. BTÖ’nün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretim ve ticaretine yönelik icra edilen operasyonlarda Bingöl Genç’e bağlı Yeniyazı köyü ve Yayla köyünde 5 kg kenevir tohumu, 400 gram toz esrar, Hakkari merkez Akbulut köyünde 350 kg kubar esrar ele geçirilmiştir."
Kış hazırlıkları çökertildi
Yukarıda yürütülen operasyonlar sayesinde BTÖ’ye ait pek çok sayıda sığınağın tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği ve ele geçirilen muhtelif tipte yaşam ve gıda malzemesi imha edildiği vurgulanarak, böylelikle BTÖ’nün kış aylarını geçirebilmek amacıyla yapmış olduğu hazırlıkların büyük oranda çökertildiği ve vurulan bu ağır darbe ile müteakip bahar aylarında icra etmeyi düşündüğü pek çok hain faaliyetin şimdiden bozguna uğratıldığı, hayatta kalmayı başaran ve kaçınılmaz sonları malum örgüt üyelerinin önümüzdeki günlerde donma ve açlık tehdidi ile yüz yüze kalacakları ifade edildi. Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Ayrıca yurt içinde gerçekleştirilen operasyonlarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 158 ton amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı ele geçirilmiştir. Böylece hain terör örgütünün başta Kürt vatandaşlarımız olmak üzere kadın çocuk demeden vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı müteakip dönemde gerçekleştirmeyi planladığı birçok elim olayın da önüne geçilmiştir. TSK’nın etkin ve kararlı mücadelesi sayesinde örgüt üyelerinin moral ve motivasyonu ağır şekilde örselenmiştir. Bu anlamda tespit edilen telsiz görüşmelerinden terör örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda derin anlaşmazlıklara düştükleri, lider kadronun güvenli yerlerde kalarak genç ve tecrübesiz teröristleri bile bile ölüme göndermesini eleştirdikleri ve sözde lider kadroyu suçlayıcı ağır ithamlarda bulundukları, bunlara bağlı nedenlerle kandırılan örgüt üyelerinin her fırsatta örgütten kaçmaya ve güvenlik güçlerine teslim olmaya çalıştıkları görülmektedir."
TSK tarafından ayrıca bölgedeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla birlikte BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesi gereği ülkemize tanınan meşru müdafaa hakkı uyarınca 24 Ağustos 2016 tarihinden itibaren yürütülen "Fırat Kalkanı Harekâtı” kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksatlarıyla icra edilmekte olan harekâtta TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan 5 (toplam 169) meskûn mahal ve 40 (toplam bin 345) kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı bildirildi. YPG unsurlarının demografik yapıyı değiştirmek maksadıyla Afrin’den doğuya doğru ileri hareketi ve DEAŞ’tan temizlenen bölgelere yerleşme gayretlerinin alınan tedbirler neticesinde durdurulduğu belitildi. Azaz-Rai-Cerablus hattında gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirlerinin alınarak, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkabilecek fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam edildiği kaydedildi.
BTÖ’nün kış dönemini bahara hazırlık maksadıyla kullanmasını önlemek maksadıyla yol kontrol ve operasyonlara yaz-kış demeden devam edileceği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başta PKK/PYD terör örgütü olmak üzere insanların inanç sistemini ve dünya düzenini tehdit eden FETÖ/PDY, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı.
Fırat Kalkanı Harekâtı’nın müteakip safhasında DEAŞ’ı ülkemize tehdit olmayacak derinlikte tesirsiz hale getirecek bölgelerin kontrol altına alınmasına devam edileceği belirtilen açıklamada, "Gerek terörle mücadele harekatı, gerekse Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için elde mevcut tüm tespit, teşhis ve hassas mühimmat yeteneklerini hassasiyetle kullanmakta, gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri yüksek bir tempo ve kararlılıkla milletimizin emrinde kendisine tevdi edilen tüm görevleri geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığındadır" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.