Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: "Şebinkarahisar’da Bir Bölücü Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Giresun Şebinkarahisar’da icra edilen operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Şırnak’ta devam eden arama faaliyetinde bir bölücü terör örgütü mensubu...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri, Giresun Şebinkarahisar’da icra edilen operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Şırnak’ta devam eden arama faaliyetinde bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 507 oldu. Operasyonda iki el bombası, muhtelif silahlara ait 23 fişek ve iki hücum yeleği ele geçirildi. 19 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 598 oldu. Ayrıntılı arama faaliyetlerine devam edildiği kaydedildi.
Giresun Şebinkarahisar’da icra edilen edilen operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Bir M-16 piyade tüfeği, iki RPG-7 roketatar, dört el bombası, bir Yaesu el telsizi ile içerisinde patlayıcı madde düzeneği ve örgütsel doküman bulunan iki sırt çantası ele geçirildi.
Hakkari Şemdinli ve Çukurca’da, Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce güvenlik güçlerine yapılan taciz ateşlerine anında karşılık verildi.
Siirt Pervari’de yol emniyet ve kontrolü esnasında bir araçta yapılan aramada bölücü terör örgütü mensubu teröristlere götürülen muhtelif yaşam ve yiyecek malzemesi ele geçirildi.
Gaziantep Oğuzeli’de, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu dört terörist (yedi çocuk ile birlikte) yakalandı.
Şırnak Silopi’de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.