Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK Musul’da DEAŞ’a büyük kayıp verdirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Musul yakınlarında bulunan DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik 17 Aralık 2015 ile 15 Ekim 2016 tarihleri arasında fırtına obüsü, tank, ZMA ve havan topları ile 6 bin 820 atış yaptı. Yapılan atışlar sonucunda...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri, Musul yakınlarında bulunan DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik 17 Aralık 2015 ile 15 Ekim 2016 tarihleri arasında fırtına obüsü, tank, ZMA ve havan topları ile 6 bin 820 atış yaptı. Yapılan atışlar sonucunda 690 terörist ile bu teröristlere ait çok sayıda silah ve mevzi, bina ve araçlar imha edildi.
Askeri kaynaklar, ABD ve bazı koalisyon ülkelerinin Musul civarındaki DEAŞ hedeflerine ilk defa karadan topçu atışları yapması ve hava harekatı düzenlemesini Musul’a yapılması düşünülen harekatın hazırlık aşaması olarak görüyor. Musul civarındaki DEAŞ unsurlarına yönelik yapılan harekata askeri terminolojide “hazırlık ateşleri” denilirken, bu türden atışların düşmanın direncini kırmaya ve dost unsurların yapacağı harekatın kolaylaştırılmasına yönelik olduğu belirtildi.
Havadan ve karadan yapılan atışlarda imha edilen silah mevzileri, karargah binası sayıları ve etkisiz hale getirilen terörist sayısının DEAŞ açısından çok büyük bir hasar olarak görülmediği öne sürülürken, bu tür operasyonların devam etmesinin faydalı olacağı kanaatinde olan askeri kaynaklar, kararlılığın devam etmesi sonucu DEAŞ’ın Musul’dan atılabileceğini kaydetti. Musul’dan kaçan teröristlerin ise kendilerine mesken olarak nereyi seçecekleri merak edilen konular arasında.
Merak edilen diğer konular arasında da 60’ın üzerindeki koalisyon ülkelerinin eş zamanlı olarak neden Rakka’ya El Bab’a müdahale etmediği. Musul’dan kaçan teröristlerin Rakka ve El Bab’a giderek oradaki teröristleri takviye etmesi muhtemel olarak görülüyor.
TSK’nın Musul yakınlarında vurduğu DEAŞ hedefleri
TSK, 17 Aralık 2015-15 Ekim 2016 tarihleri arasında sadece DEAŞ hedeflerine yönelik Musul’un kuzey ve kuzeydoğusunda bulunan hedeflere fırtına obüsleriyle 3 bin 537 top atışı, bin 128 tank topu atışı, 870 ZMA (Zırhlı Muharebe Aracı) top atışı, bin 285 havan topu atışı yaparken, bunun sonucunda görerek tespit edilen 690 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi, DEAŞ’a ait 555 bina ve barınak imha edildi, 106 muhtelif araç imha edildi. Ayrıca 5 büyük mühimmat deposu havaya uçuruldu, 34 Katyuşa mevzii, içindeki sayısı tam tespit edilemeyen teröristle beraber imha edildi, 1 Ana Muhabere Merkezi, 1 tank, 5 top silahı ve 22 top mevzii, 1 ÇNRA mevzii ve 30 civarı 81 mm havan mevzii, 11 Doçka silahı ve mevzii imha edildi.
TSK’nın hava kuvvetlerini kullanması durumunda terör örgütünün kayıplarının çok daha büyük olacağı tespiti ortaya atılırken, Irak Başbakanı’nın Türkiye’nin DEAŞ’a yönelik yürüttüğü operasyonlardan neden rahatsız olduğu merak edilen bir başka konu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.