Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: "Kilis’e atılan roketlerin ardından DEAŞ hedefleri hava harekatı ile imha edildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis’e atılan roketlerin ardından tespit edilen DEAŞ hedeflerinin ÇNRA, Fırtına obüsleri ile 64 atış ve hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.TSK’dan yapılan açıklamada, bugün 14.40 suları DEAŞ...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis’e atılan roketlerin ardından tespit edilen DEAŞ hedeflerinin ÇNRA, Fırtına obüsleri ile 64 atış ve hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, bugün 14.40 suları DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bir bölgeden Kilis’e Odun pazarı bölgesine 2 adet roket atıldığı tespit edildiği ve patlamada 5’i çocuk 1’i yetişkin 6 kişi yaralandığı hatırlatıldı. Yararlılara hastanede müdahale edildiği belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgede tespit edilmiştir. TUGALİ bölgesinden atıldığı tespit edilen Katyuşa tipi roket mevzilerine ve hemen yakın bölgelerde (Dabık ve Türkmen Barı bölgeleri) tespit edilen DEAŞ hedeflerine Meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet FIRTINA obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir" denildi.
17:00 sularında da bir Katyuşa mermisi daha atıldığı vurgulanarak, "Buna yönelik olarak da aynı kapsamda cevap verilmiş; Hava Kuvvetlerimize ait F-16’larla RAİ bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlenmiş ve tespit edilen silah mevzileri tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Bölgede çok sayıda (henüz tespit edilmedi) DEAŞ teröristi de etkisiz hale getirilmiştir" ifadesi kullanıldı.
Yapılan bu atışlar ve hava taarruzları neticesinde ağır kayıp veren DEAŞ’ın, Kadriş bölgesine ÖSO tarafından yapılan taarruza karşılık veremeyerek bölgeden çekildiği ifade edilerek Kadriş’in ÖSO kontrolüne geçtiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.