Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: "Kilis’e atılan 3 mermiye karşılık anında misliyle karşılık verildi"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ hava mevzilerinden Kilis’e atılan 3 mermiye karşılık olarak Fırtına obüsleriyle misliyle mukabele kapsamında 16 atım icra edildiğini açıkladı.TSK’dan yapılan açıklamada, “Az önce Kilis’in güneyindeki...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), DEAŞ hava mevzilerinden Kilis’e atılan 3 mermiye karşılık olarak Fırtına obüsleriyle misliyle mukabele kapsamında 16 atım icra edildiğini açıkladı.
TSK’dan yapılan açıklamada, “Az önce Kilis’in güneyindeki DEAŞ havan mevzilerinden Kilis’e atılan 3 mermiye karşılık olarak, sınırda bulunan hedef tespit radarlarıyla atışın yapıldığı iki silah mevzisinin yerleri derhal tespit edilmiş ve Fırtına obüsleriyle misliyle mukabele kapsamında16 atım icra edilmiştir” denildi.
Yapılan atışlar sonucunda her iki silah mevzisi ve hemen yanı başında bulunan koruganlar tam isabetle vurularak orada bulunan DEAŞ teröristleriyle beraber imha edildiği vurgulandı.
Koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu’nun bölgede planlandığı şekilde devam ettiği kaydedilerek, “ Çok sayıda DEAŞ teröristinin, Koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıkları gözlenmektedir.
24 Ağustos 2016’da başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir” ifadesi kullanıldı.
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği vurgulanarak şöyle denildi:
“Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.