Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK Eğitim Vakfı’ndan Şehit Çocuklarına Destek

Emekli Tuğgeneral Kemal Korkmaz, “Mehmetçiklerimiz inanın kahramanlık destanları yazıyorlar ve dünya literatüründe olmayacak başarılara imza atıyorlar. Şuan o bölgedeki başarı yüzdeleri dünya harp tarihindeki literatürleri alt üst etmiş...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli Tuğgeneral Kemal Korkmaz, “Mehmetçiklerimiz inanın kahramanlık destanları yazıyorlar ve dünya literatüründe olmayacak başarılara imza atıyorlar. Şuan o bölgedeki başarı yüzdeleri dünya harp tarihindeki literatürleri alt üst etmiş başarılardır. Sokak muharebelerinde göstermiş oldukları başarılar, dünya harp tarihini alt üst etmiş başarılardır” dedi.
TSK Eğitim Vakfı Genel Müdürü ve Emekli Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden operasyonlar ve TSK Eğitim Vakfı hakkında açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgenin en önemli, en etkin, en caydırıcı, en kararlı ve en vurucu ordusu olduğuna dikkat çeken Korkmaz, terörün Türk milletinin ortak bir derdi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Türk ordusu, Türk milletinin, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Bu tarihte hep böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin, düşman olan her türlü oluşumu, vatanı ve milleti bölmek isteyen her türlü hainliğin karşısında dün biz vardık bugün de kardeşlerimiz ve komutanlarımız var. En aziz olan canlarını bir saniye bile düşünmeden uğrunda verecekleri bu millet ve vatan için kahramanlık destanları yazarak görevlerinin başındadırlar. Buradan asla geri adım atılacağını ben tahmin etmiyorum. Çünkü, Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin teminatıdır Türk ordusu. Bölücü örgütün, hain eşkiyanın amacı bellidir. Türk milletini bölmek ve parçalamaktır. Her bir ferdi, her bir personeli, Mehmetçiklerimiz inanın birer kahramanlık destanları yazıyorlar ve dünya literatüründe olmayacak başarılara imza atıyorlar. Şuan o bölgedeki başarı yüzdeleri dünya harp tarihindeki literatürleri alt üst etmiş başarılardır. Sokak muharebelerinde göstermiş oldukları başarılar, dünya harp tarihini alt üst etmiş başarılardır. Tüm güvenlik güçlerimiz, bu ülkenin dirliğine, birliğine, beraberliğine gönül koymuş tüm güvenlik güçlerimizin her birisi çok önemli görevler yürütüyor. Bizim yapmamız gereken ise, dualarımızı, desteklerimizi eksik etmememizdir. Güvenlik güçlerimiz her zaman bu milletin desteğini arkasında hissetmeli. TSK şuan o bölgede haksız şekilde herhangi bir hukuksuzluğa sebebiyet vermemek için kendi canını ortaya koyuyor. Yanlışlıkla birini öldürmemek için kendisi ölüyor. Bundan daha ulvi bir davranış olamaz. TSK, bu tür operasyonel faaliyetlerde zayiatı en aza indirecek, tuzakları daha önceden farkına varabilecek taktik ve teknikleri de o bölgede uyguluyor. Gönlümüz, ruhumuz ve bedenimizle onların yanındayız. Cenabı Allah, hepsinin yollarını zaferlerle taçlandırsın. Hepsine güç, kudret versin.”
TSK Eğitim Vakfı hakkında da bilgi veren Korkmaz, TSK Eğitim Vakfı Yurtlarından, Yükseköğretim çağına gelmiş şehit çocukları, gazi çocukları ve TSK’da görev yaparken şehit düşen Mehmetçiklerin çocuklarının faydalanabildiğini söyledi. Kormaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bayrağımızın dalgalandığı her yerde daima güçlü, daima hazır etkin-caydırıcı-saygın yapısı ile görevlerini kahramanlık destanları yazarak yapan ordumuz yüce Atatürk’ün buyurduğu gibi Türk ordusu; Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir. Bu görevleri yerine getirirken temel gücümüz olan silah arkadaşlığı, kader arkadaşlığı gibi ulvi kavramların birbirimize yüklediği sorumluluklar vardır. Emeklisi, çalışanı ile bu sorumluluk; birbirimize karşı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı gerektirir, fedakarlığı gerektirir, paylaşmayı gerektirir, ülkesi ve milletinin uğrunda canını bir an bile düşünmeden veren şehidimizin emanetine sahip çıkmayı gerektirir, sadakat, güvenilmek ve güvenmeyi gerektirir.
Bu saydıklarımın bir kısmını hali hazırda görevde iken yapıyoruz. Bir kısmını da; büyüklerimizin fedakarlık ve özveri ile kurduğu ve bugüne kadar yaşattığı vakıflarımız ile yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan birisi de Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı’dır. Vakıflar Türk kültürü ve medeniyetinin mirasıdır ve vakıf medeniyeti paylaşma ahlakıdır. TSKEV olarak; paylaşarak, bölüşerek dayanışma içerisinde azı çok yapmak, çok olanı güçlü yapmak ve gençlerimizin faydasına sunmak temel felsefemizdir. Türk milleti olarak özümüzde var olan yardımlaşma, dayanışma TSK’nın kurum kültürünün en belirgin özelliğidir. Dolayısıyla TSKEV bu dayanışmanın ortaya koyduğu gücü çok önemli olan eğitim ve eğitime destek olarak eğitim davasına yönlendirme çabalarını sürdürmektedir.”
Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Erzurum’da, 4 kız ve 4 erkek olmak üzere 8 öğrenci yurdunda hizmet verildiğini kaydeden Korkmaz, TSKEV’dan öncelikli olarak şehit çocukları, gazi çocukları, görevde ki TSK mensubunun çocukları, emekli TSK mensubu çocukları, şehit kardeşleri, görevdeki ve emekli TSK mensubu kardeşlerinin yararlanabildiğini söyledi. Yurtlarda boş yer bulunma durumunda ise görevli ve emekli işçi çocukları ve kardeşleri, TSK mensubu akraba çocukları, yüksek lisans eğitimi yapan askeri personel çocukları ile diğer öğrencilerin yararlanabildiğini ifade eden Korkmaz, “TSKEV, hiçbir şekilde “kişilerin arzusu ve iradesi dışında” bağış toplamamakta, şahıs veya kurumlara “bağış toplama yetkisi” vermemekte, yardımsever vatandaşlarımızın kendi irade ve arzularıyla yaptıkları bağışları kabul etmektedir. Son 10 yıl içerisinde şehitlerimizin emaneti olarak yurtlarımızdan faydalanan 750 çocuğumuz bulunmaktadır” diye konuştu.
Şehit çocuğu Ahmet Bektaş ise, babasının Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde 1995 yılında terörle mücadele operasyonları sırasında anti personel mayına basarak şehit olduğunu belirterek şunları dedi:
“Kahraman Türk ordumuz her zaman olduğu gibi terörle mücadeleye kararlılıkla devam etmektedir. Şehit çocukları olarak TSK Eğitim Vakfı da bizlere her zaman sahip çıkmıştır. Maddi ve manevi olarak bize destek olmuşlardır. Keşke hepsi burada olsa da gözlerinin içine bakarak onlara bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunmak isterim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.