Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE’ye uluslararası taşımacılıkta önemli sorumluluk

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 20 Ekim 2016 tarihinde ATP protokolü imzalandı.Protokol ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bozulabilir gıda maddelerinin taşınmasına ilişkin uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 20 Ekim 2016 tarihinde ATP protokolü imzalandı.
Protokol ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bozulabilir gıda maddelerinin taşınmasına ilişkin uluslararası anlaşma kapsamındaki bozulabilir gıda maddelerinin taşınmasında kullanılan özel ekipmanın onay, belgelendirme ve testiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilendirildi.
Gıda lojistiği trafiği rahatlatılacak
Türkiye’de ATP konusunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanacak yönetmelik ile Ulusal taşımacılık ağımızda da ATP şartlarının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor. Anlaşma kapsamında, Türkiye’de yapılacak olan kontroller ve belgelendirme işlemleri ile uluslararası gıda lojistiği trafiği rahatlatılacak, buna ek olarak ulusal gıda lojistik ağımızda da izlenebilirlik sağlanarak, gıda güvenliğinin ve ürün kalitesinin arttırılması sağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.