Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE’den TPE’ye Kalite Yönetim Sistem Belgesi

Türk Patent Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, "Belgeyi almaktan daha zor olan onun devam ettirilmesi. Bugün belki belgeyi alıyoruz, ama bizim için daha da önemlisi 3-5 sene sonra buna bizzat sahip çıkarak bu standartlara uygun işlemlerin...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Patent Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, "Belgeyi almaktan daha zor olan onun devam ettirilmesi. Bugün belki belgeyi alıyoruz, ama bizim için daha da önemlisi 3-5 sene sonra buna bizzat sahip çıkarak bu standartlara uygun işlemlerin yapılması" dedi.
TSE Türk Patent Enstitüsü (TPE)’ne, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni verdi. Törende konuşma yapan Korkmaz, iki enstitünün iş birliğinin öneminin altını çizerek Ar-Ge, inovasyon, faydalı ürün ve marka adımlarının sonrasında ürünlerin ticarileştiğini, fakat uluslararası pazara girilebilmesi için standart oluşturulması gerektiğini söyledi.
"Standardizasyon çalışmalarıyla ilgili patentini alan, markaya dönüştüren, ürününü ticarileştiren her üreticinin, mutlaka TPE’den sonra TSE’nin standardizasyonla ilgili, teknik komitelerinde görev alması gerekiyor" diyen Korkmaz, "O yüzden biz ’Beraber çalışmalıyız’ düşüncesini Başkanımıza ifade ettim. O da aynı istek ve görüşte. ’Bu konuda beraber çalışalım’ dediler" ifadelerini kullandı.
Asan ise, "TPE ile TSE kardeş kurumlar ve iki kurum arasında iş birliğini geliştirme noktasında çeşitli çalışmalar yaptık" şeklinde konuştu.
"Kalite Yönetim Sistemi İSO 9001 ve Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi ISO 27001 konularında hızlı bir çalışma başlattık" diyen Asan şöyle devam etti:
"Belgeyi almaktan daha zor olan onun devam ettirilmesi. Bugün belki belgeyi alıyoruz, ama bizim için daha da önemlisi 3-5 sene sonra buna bizzat sahip çıkarak bu standartlara uygun işlemlerin yapılması. Ülkemiz için, TSE için, Bakanlığımız için farklı projelere başlamak adına başlangıç noktası, hayırlara vesile olsun."
Konuşma sonrasında TSE Başkanı Korkmaz, TPE’de düzenlenen törende, kalite belgesini TPE Başkanı Asan’a takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.