Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE Sudan’a İhracatta İlk Uygunluk Değerlendirme Belgesini Verdi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Yükleme Öncesi Gözetim anlaşmasıyla Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) adına uygunluk değerlendirme belgesi veriyor.TSE, Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) adına Yükleme Öncesi...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Yükleme Öncesi Gözetim anlaşmasıyla Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) adına uygunluk değerlendirme belgesi veriyor.
TSE, Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) adına Yükleme Öncesi Gözetim (PSI) alanındaki ilk uygunluk değerlendirme belgesini yem katkı maddesi ürünleri konusunda Farmavet İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye verdi.
Gebze Kalite Kampüsü’nde gerçekleştirilen belge töreninde TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan tarafından, Farmavet İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ yetkilisi Ercan Petekkaya’ya belgesi takdim edildi.
TSE, 24 Mayıs 2016 tarihinde imzalanarak uygulamaya konulan Yükleme Öncesi Gözetim (PSI) anlaşmasıyla, Türkiye’den veya üçüncü ülkelerden Sudan’a ihraç edilecek zorunlu incelemeye tâbi gıda ürünleri, kimyasal ürünler, yapı malzemeleri, otomotiv aksesuarları, tekstil ürünleri, oyuncaklar, elektrik ve elektronik ürünler ve hayvan yemleri kapsamındaki ürünlerde SSMO adına uygunluk değerlendirme belgesi vermek üzere yetkilendirilmişti.
Ayrıca anlaşma ile birlikte TSE, tarım makineleri ve teçhizatı kapsamında da Sudan’ın yaptığı ithalatta tek yetkili kuruluş olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.