Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE, Etr Ödüllerinde “En İyi Gelişim Gösteren Proje” Kategorisinde Ödül Aldı

TÜSİAD ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 13. eTR Ödülleri’nde Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın geliştirmelerini yaptığı BelgeNET projesi ile özel ödüle, Eğitim Hizmetleri...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜSİAD ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen 13. eTR Ödülleri’nde Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın geliştirmelerini yaptığı BelgeNET projesi ile özel ödüle, Eğitim Hizmetleri Yazılım Sistemi projesi ile de berata layık görüldü.
TÜSİAD ile TBV’nin Türkiye’nin bilgi toplumuna geçişinin e-Türkiye dönüşümünün hızla gerçekleşmesine bağlı olduğu inancından hareketle 2003 yılından bu yana düzenlediği “eTR Ödülleri ve Kongresi”nde TSE Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, ödül ve berata layık görüldü. TBMM Başkanlığı’nın himayesindeki ödül töreni TBMM Tören Salonu’nda gerçekleşti. 13.eTR Ödülleri kapsamında TSE, “En İyi Gelişim Gösteren Proje” kategorisinde BelgeNET projesi ile özel ödüle, “Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” kategorisinde “Eğitim Hizmetleri Yazılım Sistemi” projesi ile berata layık görüldü.
2011 yılında 9’uncu ETR Ödülleri’nde “Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” dalında birinciliği elde eden BelgeNET projesi, son beş yılda kaydettiği gelişmeler, bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi (BAMS) kapsamında yapılan yeniliklerle “En İyi Gelişim Gösteren Proje” ödülüne hak kazandı. Bu projeyle TSE’nin sunduğu 70 farklı hizmet için başvuru, inceleme komisyon ve belge işlemleri gibi tüm süreç adımları uçtan uca elektronik ortamda yürütülüyor. Firmalar başvurularını e-imza ile yapabilmekte, başvuru durumlarını görüntüleyerek süreçlerini takip edebiliyor, durum değişikliklerinde bilgilendirme e-postası alabiliyor ve başvuruların tamamlanma sürelerini görüntüleyebiliyor. Bu işlemler yürütülürken birçok kurum ile entegrasyon yapılarak gerekli verilerin paylaşımı sağlanıyor.
TSE’nin 13. ETR Ödülleri’nde “Kamudan İş Dünyasına eHizmetler” kategorisinde finalist olduğu ve berat aldığı “Eğitim Hizmetleri Yazılım Sistemi” projesi ise Enstitü’nün eğitim, sınav ve belgelendirme hizmetlerine bireysel/tüzel müşterilerin web tabanlı bir sistem üzerinden başvuru yapması, bu başvuruların TSE’de ilgili görevlilere düşerek iş süreçlerinin elektronik ortamda sürdürülmesi, tamamlanması ve belgelendirmesini sağlıyor. Bu proje ile bürokrasinin azaltılması ve mevzuatının sadeleştirilmesini (BAMS) hedefleyen projenin bir fazı daha tamamlanarak kullanımı açılmış oluyor.
“ENSTİTÜMÜZ E-TÜRKİYE DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜ KURULUŞLARDAN BİRİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”
Konuya ilişkin TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, şunları kaydetti:
“Türk Standardları Enstitüsü, Türk sanayicisinin küreselleşen dünyada ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştıran, verdiği hizmetlerle Türkiye’nin kalite altyapısını geliştiren, mal ve hizmet üretiminde dünya standartlarına uyumunu sağlayan çok önemli bir kuruluştur. Kalite, standardizasyon, belgelendirme, muayene-gözetim alanlarında verdiğimiz hizmetler ve eğitimlerle ülkemizin bu alanda öncü kuruluşu konumundayız. Enstitümüz BelgeNET ile 2011 yılında layık görüldüğü ödülden sonra projenin geliştirilmesine yönelik çalışmalarına ara vermemiş, Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi (BAMS) programı çerçevesinde getirilen yeni uygulamaları da adapte ederek projenin eksiksiz olmasını sağlamıştır. Öte yandan Enstitümüz, ’Kamudan İş Dünyasına eHizmetler’ kategorisinde ‘Eğitim Hizmetleri Yazılım Sistemi’ alanında da berata layık görülmüştür. Kamudaki çok önemli rakiplerimizi geride bırakarak kazandığımız bu ödüller, TSE’nin e-Türkiye dönüşümünde öncü kuruluşlardan biri olduğunu ortaya koymaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.