Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE Başkanı Korkmaz’dan İş Sağlığı Ve Güvenliği Haftası Mesajı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.TSE Başkanı Korkmaz yayımladığı mesajda, “Enstitünün iş sağlığı ve güvenliği alanında standardizasyon,...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
TSE Başkanı Korkmaz yayımladığı mesajda, “Enstitünün iş sağlığı ve güvenliği alanında standardizasyon, belgelendirme, eğitim, muayene gözetim ve kalibrasyon hizmetleri ile birçok alanda faaliyet göstermektedir. TSE ayrıca iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemeyi amaçlayan Sistem Güvenliği Standardı hazırlamaktadır” ifadesini kullandı.
İş yerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kalıcı ve sistematik bir iyileşme sağlanabilmesi için planlı ve sistemli çalışmalar yürütülmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin yaşam biçimi haline getirilmesi için içselleştirilmesi, yani iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, şunları dedi:
"Türk Standartları Enstitüsü; standardizasyon, belgelendirme, eğitim, muayene gözetim ve kalibrasyon hizmetleri gibi iş sağlığı ve güvenliği konularında önem arz eden birçok alanda faaliyet göstermekte ve iş güvenliği uygulamalarının bir sisteme oturtulması için yoğun mesai harcamaktadır. Enstitümüz eğitim alanında TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi, TS ISO 31000 Risk Yönetimi eğitimi, TS EN 12810 -1 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskeleleri eğitimi gibi hizmetler vermektedir. OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirmesi, TS EN 12810 -1 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskeleleri standardı kapsamında cephe iskelelerinin belgelendirmesi, Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamında CE işareti uygunluk değerlendirme faaliyeti gibi belgelendirme alanlarında faaliyet göstermektedir. Enstitümüz ayrıca elektriksel ölçümler, iş ekipmanları periyodik muayenesi, kişisel koruyucu donanım şartname değerlendirmesi gibi muayene gözetim hizmetleri ve kalibrasyon hizmetleri de vermektedir. TSE iş kazaları ve meslek hastalıkları açısından en riskli sektörler arasında yer alan madencilik sektörüne de hizmet vermektedir.”
MUHTEMEL PATLAYICI ORTAMDA KULLANILAN TEÇHİZAT VE KORUYUCU SİSTEMLER İLE İLGİLİ YÖNETMELİK
Korkmaz, muhtemel patlayıcı ortama sahip yer altı kömür ocaklarına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik-ATEX direktifinde ülkemizin onaylanmış 3 kuruluşundan biri olarak TSE muhtemel patlayıcı ortama sahip yer altı kömür ocakları ile bu tip madenlerin yer üstü tesislerinde bulunan teçhizat ve koruyucu sistemlere ilişkin durum tespit ve değerlendirme raporu düzenlenmektedir. Ayrıca ATEX direktifi kapsamında belgelendirme, eğitim ve muayene hizmetleri de Enstitümüzce verilmektedir. TSE bünyesinde bu hizmetlerinin yanı sıra insanların kullanacağı her türlü ürün ve hizmetin tasarımı, imalatı ve/veya hizmete servis edilmesi aşamalarında kaza ve meslek hastalığı yapabilecek riskleri kabul edilebilir seviyeye çekerek, kullanım esnasında karşılaşılabilecek artık risklerin nasıl yönetilebileceğini ortaya koyacak sistem güvenliği standardı oluşturulması planlanmaktadır. Hâlihazırda var olan iş sağlığı güvenliği alanındaki yaklaşık bin 200 adet standart bu çalışma doğrultusunda taranmakta, kitapçık hazırlanmaktadır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sunan tüm çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nı kutluyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.