Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE Başkanı Korkmaz: Sokakları boş bırakmayalım

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Türkiye’nin darbe girişimine topyekûn karşı durma iradesine sahip olduğunu söyledi.TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan demokrasiye darbe girişimini...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Türkiye’nin darbe girişimine topyekûn karşı durma iradesine sahip olduğunu söyledi.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan demokrasiye darbe girişimini değerlendirmek ve gelişmelerle ilgili düşüncelerini aktarmak üzere TSE Genel Kurul salonunda personeli ile bir araya geldi. TSE Başkanı Korkmaz, telekonferans yöntemiyle enstitünün tüm teşkilatlarında da canlı olarak izlenen konuşmasında şunları söyledi:
"Bu millete ulvi bir hedef gösterin, canını verir"
“Değerli mesai arkadaşlarım, böyle bir toplantıyı yapmayı arzu etmezdim. Sizlerle TSE’nin geleceği için konuşmalar yapmak, TSE’yi Türkiye’nin en güzide kuruluşları arasında yapmak için projeler tartışmak için buraya davet etmek isterdim. Ama maalesef ki Cuma günü saat 22.00’da başlayan ve sabaha kadar devam eden, Allaha şükür ki sabahleyin kontrol altına alınmış lanetli bir olay ülkemizin, milletimin başına gelmiştir. Esasında burada her ne kadar üzüntülü konuşuyor olsam da, al bayrak için kanını veren şehitlerimize şahit olduk. Eskiden Kurtuluş Savaşı’nda ya da Güneydoğu’daki terör olaylarında kanlarını, canlarını veren arkadaşlarımız uzakta idi. Şimdi yakınımızda, her yanımızda, tanıdıklarımız, arkadaşlarımız bu ülkenin kahraman evlatları şehit düştüler. Değerli arkadaşlar, insanlar duygusal varlıklardır. Güzel şeylere canımızı vermek üzere özellikle milletimiz her zaman hazırdır. Eğer ulvi bir hedef gösterilirse ve gerçekten o ulvi hedefe yürüdüğü kanaatine ulaşırsa, insanlarımız ölümüne canlarını, bedenlerini hiçe sayarak yola çıkarlar. Biz Allah için her zaman canımızı vermeye hazır olduğumuzu Cuma günü de gösterdik ve her zaman gösteririz.”
“Topyekün karşı koyma iradesine sahibiz”
Konuşmasında Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarı ile hedef ülke haline geldiğini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:
“Bu bölgede artık çok büyük bir ülke yeniden doğuyor. Bu doğumu görenler, bu ulvi duyguları kendi meşum hedeflerinde kullanmak isteyenleri piyon olarak kullandılar. Hem de en güzide kuruluşlarımızın içerisinde. Bunları tek tek ele geçirdiler. Ama bilmedikleri bir şey vardı; bu ülkenin bütün fertleri kendilerine oyun oynayanları anlama, öğrenme ve buna karşı bedenlerini topyekûn ortaya koyma konusunda iradeye sahiptir. Zannediyorlardı ki, herkes korkacak, kendi istediklerini, kendi emellerini, kendi düşlerini, kendi organizasyonlarıyla üst akılla birlikte gerçekleştirebilecekler. Allah’ın izniyle her şey kontrol altına alındı. Tabi bunun bedelleri oldu. Vatandaşımızın bazıları tankların altında kalarak, bazıları kurşunlara siper olarak canlarını verdiler. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.”
“Gazilerimizi ziyaret edelim”
Şehit olanlar için enstitü personelini Fatiha okumaya davet eden TSE Başkanı, gazi olanların da ziyaret edilmesini istedi.
Korkmaz şöyle konuştu: “Binin üzerinde gazimiz var. Sizleri gazilerimizi ziyarete davet ediyorum. Gazilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını ve bu ülkenin hizmetinde yer almalarını Allah’tan niyaz ediyorum.”
“Teyakkuzda olunmalı”
80 öncesinde de darbe girişimlerine tanık olduklarını anlatan Korkmaz, yeni saldırı ihtimallerine karşı herkesin teyakkuzda olması gerektiğini söyledi. Her şeyin kontrol altına alındığını belirten Korkmaz, “Ancak bu gibi operasyonları yapanlar kazanamamışsa, kaybettirebilirler. Bu planların işlememesi için hepimizin sahada, sokaklarda olması gerekiyor. Kaos olmayacağını milletin devletin arkasında olduğunu, mevcut Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin arkasında olduğunu gösterecek hareketler gerekiyor. Burada fikir önemli değil, önemli olan ülkemiz. Ülkemizde otorite zafiyete uğradığında kimsenin güvenliği garanti altında olmaz. Garanti altında olmanın en önemli stratejik durumu, mevcut hükümetimizin, Cumhurbaşkanının ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarımızın arkasında durmamızdır. Sahaya çıktığımızda da mevcut otoritenin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyet mensuplarımızın yanında olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Polise destek
Darbe girişiminin ardından tanık olduğu olayları da anlatan Korkmaz, “Cuma günü polislerimiz bazı kurumlarımızı korur iken, bizler orada onların yanında durduk. Onlardan bazıları bize, “Buralardan uzak durun, çatışma olabilir, çok can kaybı olur. Bizim işimizi zorlaştırırsınız” dediklerinde, biz onlara “Siz burada yalnız başınıza kaldığınızda büyük risk altında kalırsınız, biz burada size siper olacağız ki onlar size yönelik operasyon yapamasınlar” ifadelerini kullandı.
“Devletimizin arkasındayız”
Planı yapanlara karşı personeli uyanık olmaya çağıran Korkmaz, “Masum duyguları sömürenler bizim aramızda da olabilirler. Nasıl Genelkurmay Başkanımızın özel kalemine, Cumhurbaşkanımızın yaverine kadar ulaşmışlarsa, bütün kurumlarımızda da bu gibi insanlar olabilir. Devletimiz bu gibi kişilere karşı operasyonlar düzenleyebilir. Bu anlamda bu arkadaşlarımıza yönelik acıma duygularımızı bir kenara bırakmak zorunda kalacağız. Neden? Gölbaşı’ndaki bombaları, Cumhurbaşkanlığındaki operasyonları, milli iradenin tecelligahı olan TBMM’ye yönelik saldırıyı, emniyet güçlerimize silahlı müdahaleleri, tankların altında kalan vatandaşlarımızı, üzerlerine kurşun sıkılan halkımızı gördük. Nasıl gözlerinin döndüğünü gördük... Bugüne kadar bu kadar net görmemiştik. Ama artık gördük. Böylesine zalimce duygular içinde olan bu topluluğa merhamet etme gibi bir zafiyet içerisinde olamayız. Sizlerden bu konuda anlayış ve hassasiyet bekliyorum. Bu konu ile ilgili devletimizin yapacağı her türlü çalışmanın arkasında olacağız. Onlarla birlikte hareket edeceğiz. Elbette ki mevcut, meşru hukuk sistemi çerisinde olacağız, ama bu olay hukuk sisteminin bazı kurallarının olağan üstü durumlarda kullanmamıza sebep olacaktır” değerlendirmelerinde bulundu.
TSE Başkanı son olarak Enstitü personeline darbe girişimine karşı meydanlara çıkma çağrısını yineledi:
“TSE ailesi adına bir kez daha vurguluyorum; Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve emniyet mensuplarımızın yanında olalım, onlardan aksi bir talimat gelene kadar sokakları boş bırakmayalım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.