Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE Başkanı Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu Toplantısı için Özbekistan’a gidiyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan’da TSE’den belge alan firmalar için düzenlenecek törene katılacak.TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu toplantısı ile belge törenine...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan’da TSE’den belge alan firmalar için düzenlenecek törene katılacak.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu toplantısı ile belge törenine katılmak üzere 15-17 Ağustos 2016 tarihleri arasında Özbesiktan’ın başkenti Taşkent’e ziyaret gerçekleştirecek. Korkmaz, program çerçevesinde TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında hizmet veren Özbek-Türk Test Merkezi’nin 19. Yönetim Kurulu toplantısına katılacak. Yönetim Kurulu toplantısında, Özbek-Türk Test Merkezi’nin 2015 yılı faaliyetleri değerlendirilecek ve 2016-2017 dönemi planları görüşülecek. TSE Başkanı Korkmaz, Özbekistan’da ayrıca TSE’den ve ortak şirketten belge almaya hak kazanan Utbank ve Train Consultancy kuruluşlarının TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi; Uzcabel ve Hayat Power firmalarının ise ürün belgesi almaları nedeniyle düzenlenecek törene katılacak.
Sanayicilere laboratuvar hizmeti veren Özbek-Türk Test Merkezi, aynı zamanda TÜRKAK akreditasyonu ile uluslararası geçerliliğe sahip sistem belgelendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Merkez ayrıca Türkiye’den Özbekistan’a ihraç edilen ve TSE/TSEK markası taşıyan ürünlerin ikinci bir deneye tabii tutulmadan Özbekistan pazarına girmesi için köprü vazifesi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.