Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSE, Avrupa Kalite Teşkilatı’nda 40. yılını doldurdu

Avrupa’nın kalite alanındaki lider kuruluşu Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ), Finlandiya’da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 1976 yılından bu yana teşkilata tam üye olan Türk Standardları Enstitüsü’ne (TSE) “40. Yıl EOQ Ulusal...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’nın kalite alanındaki lider kuruluşu Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ), Finlandiya’da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 1976 yılından bu yana teşkilata tam üye olan Türk Standardları Enstitüsü’ne (TSE) “40. Yıl EOQ Ulusal Temsilcisi Kuruluşu Sertifikası” verdi.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, enstitünün EOQ üyeliğinin 40. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Korkmaz mesajında, “Bütün hizmetlerinde kaliteyi öncelikli konu olarak ele alan TSE, gerek üreticilerimizin rekabette avantajlı bir konuma gelebilmesi, gerekse de tüketicilerimizin ürün veya hizmetlerden azami fayda elde edebilmesi için ülkemizdeki kalite altyapısının her alanda yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışmalarını kesintisiz bir biçimde sürdürmektedir. TSE, kalite çalışmalarını sadece ülke sınırları içinde değil uluslararası alanda da başarıyla sürdürmekte, üretici ve tüketicilerimizin kaliteyle ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlarda temsiline ve böylelikle bu kuruluşlarda milli çıkarlarımız doğrultusunda kararlar alınmasına öncülük etmektedir. TSE’nin kaliteyle ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlardaki etkinliği aynı zamanda üretici ve tüketicilerimizin dünyada kalite alanındaki gelişmeleri takip edebilmesine de olanak sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
“Enstitümüz 2016 yılı itibarıyla 1976 yılından bu yana tam üyesi olduğu Avrupa’nın kalite alanındaki lider kuruluşu EOQ’da 40’ıncı yılını doldurmuştur” diyen Korkmaz şunları kaydetti:
“TSE; Avrupa Kalite Teşkilatı üyeliği süresince teşkilatın kongrelerine birçok kez ev sahipliği yapmış, çalışmalarına aktif olarak katılmış ve yeni projeler geliştirerek ülkemizde ve Avrupa’da kalite altyapısının geliştirilmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Nitekim TSE’nin geliştirdiği Müşteri Dostu Marka (MDM), Müşteri Dostu Kuruluş (MDK) belgelendirmesi, EOQ tarafından benimsenerek Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanan patenti Türkiye’ye ait ilk kalite belgelendirme modelidir. Müşteri memnuniyetinde kapsamlı bir değerlendirme imkanı sağlayan bu belgelendirme, EOQ’ya üye 35 Avrupa ve Akdeniz ülkesinde TSE koordinasyon ve yönetiminde yürütülmektedir. Enstitümüz, projeye katılmak isteyen EOQ üye ülkelerine know-how, eğitim, danışmanlık ve doküman desteği sağlamaktadır. Ülkemizin kalite alanındaki lider kuruluşu TSE’nin EOQ’da 40’ıncı yılını doldurması vesilesiyle Enstitü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da EOQ ile kalite alanındaki işbirliğine devam etme ve bu işbirliğini daha ileri noktalara taşıma kararlılığında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Temennimiz ülkemizin bütün iş kollarında ve yaşam seviyesinde daha yüksek kalite düzeyine ulaşılması ve bu amaçla TSE önderliğinde hep birlikte yeni projelere ve başarılara doğru ilerlemesidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.