Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tsd Diyarbakır Şubesinden Sağduyu Çağrısı

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, sağduyu çağrısı yaptı.Diyarbakır’da son günlerde yaşanan olaylardan endişe duyduklarını belirten...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, sağduyu çağrısı yaptı.
Diyarbakır’da son günlerde yaşanan olaylardan endişe duyduklarını belirten TSD Diyarbakır Şube Başkanı Kavmaz, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’a bu yaşananların yakışmadığını söyledi. Hiç kimsenin bu halkın huzurunu bozmaya hakkının olmadığını dile getiren Kavmaz, "Herkes çok iyi biliyor ki bu bölgemiz hatırladığımız, okuduğumuz, duyduğumuz tarihten bu yana hep mağdur yaşamıştır. Ekonomik, sosyolojik, kültürel anlamda hep erozyona uğramış afetlerle karşı karşıya kalmıştır. Diyarbakır 33 medeniyete beşiklik etmiş, medreselerde yetişen ilim adamları dünyaya yararlı olmuşken şimdi düştüğümüz durumu görebiliyor musunuz? Hayat durma noktasına gelmiş, insanlar karamsarlığa kapılmış, yarına kadar acaba yaşaya bilecek tedirginliği ile karşı karşıya kalmıştır. Günü birlik çalışanlar çocuklarının rızıkları için uğraşanlar, eve ekmek götürmeye çalışan insanlarımız akşam eve kuru ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. Eli ağayı tutan insanlar bu hale gelmişken bizim sorumluluğumuzdaki engelli kardeşlerimizin ne durumda olduğumuzu tahmin etmek zor olmasa gerek. Bir yudum kalan mutlulukları yaşama hevesleri hemen hemen yok olmuş durumdadır. Kimsenin insanların huzuru bozmaya hakkı yoktur. Dünyanın tüm maddi değerlerinin bir insanın mutluluğu kadar kıymetinin olmadığını düşünüyoruz. Tüm dillerin, tüm renklerin bir arada, kardeşçe yaşamasına engel olmayacağına inanıyoruz. Herkes şuan da amansız, fakatsız barışa haykırmalı, çağrılara yanıt vermelidir. Samimi olarak dolaylı düşünceler içerisine girmeden bu olaylar sonlandırılmalıdır. Bugün hemen samimiyetini ortaya koymayanlar sular durulduğunda bunun bedelini ödeyecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Bu ülkede yaşayan Kürt, Türk ve diğer kesimlerin kardeşçe yaşamak istediğini belirten Kavmaz, sağduyulu her kesimin barıştan yana olduğunu söyledi.
"ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ"
Kavmaz, TSD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu olarak bu olayların bir daha açılmamak üzere tamamen kapatılması taraftarı olduklarını söyledi. Kavmaz, olayların böyle devam etmesi durumunda Diyarbakır’ın büyük sıkıntılar yaşayacağını belirterek, "Çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyoruz. Diyarbakır sokaklarında silah sesi duymak istemiyoruz. Huzur, barış ve kardeşlik istiyoruz. Artık sokaklarımızda insanların korkusuzca gezip dolaşmasını istiyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.