Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Travmayı Önlemede Sanat Ve Sporun Etkileri

Maltepe Üniversitesi, Sokakta Yaşayan Ve Çalişan Çocuklar İçin Uygulama Ve Araştırma Merkezi (soyaç) Birliğiyle "travma, Yaratıcı Sanatlar, Çocuk Ve Gençlerin Ruh Sağlığı" Konularında Uluslararası Bir Konferans Düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Travmayı Önlemede Sanat Ve Sporun Etkileri
Maltepe Üniversitesi, Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) birliğiyle "Travma, Yaratıcı Sanatlar, Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı" konularında uluslararası bir konferans düzenledi.
Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ve Queen Mary University of London’da kültürlerarası önleyici ruh sağlığı çalışmaları alanında çalışan Prof. Dr. Nasir Warfa’nın iş birliğiyle "Travma, Yaratıcı Sanatlar, Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı" konularında uluslararası bir konferans düzenledi.
Marma Otel’de gerçekleşen konferansın amacı ile ilgili bilgi veren SOYAÇ Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özden Bademci, şöyle konuştu: "Travma alanında çalışan uygulamacıları, akademisyenleri bir araya getirerek karşılıklı deneyimlerimizden faydalanmak ve birlikte düşünmek için bir zemin oluşturmak amacıyla bu konferansı düzenledik. Özellikle travma çalışmalarında sağlıklı ilişkiler kurmanın, sanatın, sporun iyileştirici etkileri olduğunu, yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılarla birlikte paylaşmak, tartışmak üzere bugün bir araya geldik. Savaş ve göçün yol açtığı travma, erken çocukluk döneminde çocukların yaşadığı travma ve bu bağlamda da sokakta yaşayan çocuklar özelinde yürüttüğümüz çalışma, kuramsal olarak ve uygulamadan örneklerle ele alınıyor. Sanatsal çalışmaların bu anlamda iyileştirici gücü var. Bu türden çalışmaların bireyler arasında sağlıklı ilişki kurulmasındaki iyileştirici etkisini kuramdan ve uygulamadan örneklerle birlikte tartışıyoruz."
TRAVMAYI SANAT VE SPOR AKTİVİTELERİYLE YENMEK
Harvard Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden Prof. Dr. Nasir Warfa ise, savaş ve göç gibi olayların insanların ruh sağlığını etkilediğini belirterek "İnsanların müzik, spor gibi aktivitelerle sağlıklı ilişki kurmaya ve yaşanan olumsuzlukların neden olduğu travmayla başa çıkarak kendi yaşam kaynaklarını geliştirmeye ihtiyaçları vardır. Çünkü savaş ve göç gibi durumlarda insan hakları ihlalleri ve kötü muamele söz konusudur. Sanat ve spor aktiviteleriyle onların yaşam kaynakları tekrar harekete geçirilebilir. Bu son derece önemlidir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.