Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tramvay yolcuları en çok kimliklerini unuttu

Kayseri’de günlük 120 bin yolcunun kullandığı Kayseray’da, vatandaşlar en çok kimlik ve banka kartlarını unuturken, unutulan eşyalar arasında okur yazarlık belgesinin de bulunması görenleri şaşırtıyor.Kayseri Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de günlük 120 bin yolcunun kullandığı Kayseray’da, vatandaşlar en çok kimlik ve banka kartlarını unuturken, unutulan eşyalar arasında okur yazarlık belgesinin de bulunması görenleri şaşırtıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında hizmete açılan ve şehir içinde ulaşımı kolaylaştıran tramvay, günde 120 bin yolcu taşıyor. Yolcu yoğunluğu ve vatandaşların dalgınlığı nedeniyle tramvaylarda bir çok eşya unutuluyor. Kayserili vatandaşlar en çok kimlik, banka kartı ve tanıtım kartlarını unuturken, unutulan eşyaların arasında güneş gözlüğü, hurç, baston, tişört, eşofman altı, eczane önlüğü, terlik, şemsiye, burun spreyi gibi eşyalar da bulunuyor.
Unutulan eşyaların arasında Okur Yazarlık Belgesi’nin de bulunduğunu söyleyen Raylı Sistem İşletme Müdürü Mehmet Burak Telcioğlu, "Şuan itibariyle günlük 120 bin yolcu taşıyoruz. Günlük yaklaşık 395 seferimiz mevcut. Bu seferler süresince raylı sistem araçlarında ve istasyonlarda unutulan eşyalar, gün sonunda organize sanayinde bulunan idari binamıza gelir. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra kayıp eşya depomuzda saklanır. Bununla ilgili internet sitemizden veya mobil uygulamamızdan son 3 aya ait kayıp eşyalarla ilgili genel bilgiler takip edilebilir. Sonrasında kaybettiğiniz eşya ile ilgili bilgi bulduğunuz zaman bizimle irtibata geçip bu eşyayla ilgili gerekli işlemleri yapıp tekrar kayıp eşyanızı alabilirsiniz" diye konuştu.
Unutulan eşyalar arasında baston ve canlı kuş unutulduğunu söyleyen Telcioğlu, "Unutulan eşyalar arasında enteresan şeyler çıkıyor. Mesela bir bastonumuz var. Geçen senelerde bir canlı kuş unutulmuştu. Hatırladığım kadarıyla bir PVC pencere de çıkmıştı. Böyle enteresan şeyler de unutuluyor. Vatandaşlarımız kayıp eşyalarına ulaşabilmek için 444 38 44 numaralı hattımızı arayarak santrale ulaşabilirler. Santralden gerekli yardımı arkadaşlarımız yapacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.