Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Traktörlerle Valiliğe Giden Köylülere Polis Engeli

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi mera alanına “Lojistik Köy” yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, topladıkları imzaları valiliğe traktörle götürmek isteyince polis engeliyle karşılaştı.Aşağıçinik Mahallesi’ndeki...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi mera alanına “Lojistik Köy” yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, topladıkları imzaları valiliğe traktörle götürmek isteyince polis engeliyle karşılaştı.
Aşağıçinik Mahallesi’ndeki mera alanına “Lojistik Köy” yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, topladıkları binin üzerindeki imzayı ve şikayet dilekçelerini Samsun Valiliği’ne vermek için ilginç bir yönteme başvurdu. Mahallede caminin etrafında toplanan mahalle sakinleri, topladıkları imzaları ve şikayet dilekçelerini traktörlerle konvoy yaparak il merkezindeki valilik binasına getirmek için yola çıktılar. Köylülerin traktörlerle şehir merkezine inmesine izin vermek istemeyen emniyet güçleri, sıklıkla köylülerin geçtiği güzergahlara barikat kurarak traktörlerin geçmesini engelledi. Her seferinde bir yol bulup yoluna devam eden mahalle sakinlerinin önü son olarak Tekkeköy ilçesi çıkışındaki Kerimbey Köprüsü önünde kesildi. Olay yerine gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerine ana yola çıkmaya çalışmaları halinde müdahale edeceklerini iletti. Bunun üzerine mahalle sakinleri traktörlerle valiliğe gitmekten vazgeçti.
Mahalle sakinleri adına konuşan hisse sahibi Serkan Lay, “Bugün yasal hakkımız olan dilekçeleri imzaladık. Dilekçeleri valiliğe giderek bireysel olarak teslim edeceğiz. Traktörlerle gideceğiz. Benim ekmek teknem bu, aracım bu. Trafiğe çıkması için de hiçbir mani yok. Ruhsatım, ehliyetim, her şeyim var. Ana yola çıkmama gibi bir sebebim yok. Yol kapatma ve hukuksuz hiçbir girişimimiz yok. Yasal olarak gidip dilekçemizi verip, sonra da geri döneceğiz. Sayın valimize sesleniyoruz, 4 sefer dilekçe yazdık. Gerekli her yere müracaatlarımızı yaptık. Hukuk ve kararlar arkamızda ama hiçbir şekilde sesimizi duyuramıyoruz. 15 gündür bir imza kampanyası başlattık. Bunu bugün sonlandırdık. İmzaları valiliğe ileteceğiz” dedi.
Güvenlik güçlerinin uyarısıyla traktörlere binerek geri dönen mahalle sakinleri, şikayet dilekçelerini ve topladıkları imzaları başka bir zaman valiliğe ileteceklerini ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.