Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Traktörle Radara Yakalanan Çiftçiye 412 Lira Ceza

Elbistan-Çoğulhan karayolunun Doğan Mahallesi civarında yerleşim alanı içerisinde 20 kilometre hız sınırı olan traktörüyle 33 kilometre sürat yapan sürücü, radara yakalandı.Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi’nde çiftçilik...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Traktörle Radara Yakalanan Çiftçiye 412 Lira Ceza
Elbistan-Çoğulhan karayolunun Doğan Mahallesi civarında yerleşim alanı içerisinde 20 kilometre hız sınırı olan traktörüyle 33 kilometre sürat yapan sürücü, radara yakalandı.
Afşin ilçesine bağlı Çoğulhan Mahallesi’nde çiftçilik yapan Teyfik Aslan, 46 E 4432 plakalı traktörü ile Elbistan’dan Çoğulhan’a doğru seyir halindeyken hızı 33 kilometreye ulaştı. Yerleşim alanı içerisinde olduğu için 20 kilometre hız sınırı bulunan traktör, 33 kilometre hızla yol üzerinde uygulama yapan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi’ne ait radar aracınca tespit edildi. 3 ay sonra postacının getirdiği trafik cezası makbuzunu görünce şaşkına dönen Teyfik Aslan, ilk olarak cezayı otomobille ilgili sandı. Makbuzu incelediğinde traktörle radara yakalandığını ve 412 TL ceza aldığını anlayan Aslan’ın şaşkınlığı bir kat daha arttı.
Traktörle radara yakalanacağının aklının ucundan bile geçmediğini belirten Aslan, “Jandarma Trafik Timleri, 3 Mart 2016’da Elbistan-Çoğulhan yolunda radar kontrolü yapmışlar ve traktörüme de normalinden yüzde 30’dan fazla hız tespit ederek 412 lira ceza yazmışlar. Yerleşim alanı içerisinde traktörün hız sınırı 20 kilometreymiş. Ben ise 33 kilometre hızla radara yakalanmışım. Makbuz daha yeni geldi. İlk başta otomobille ceza yedim sandım. Ama traktörle radara düştüğüm yazdığını görünce şaşırdım tabii ki. Türkiye’de traktör kullanıp da radara yakalanan olup olmadığını bilmiyorum ama yıllardır traktör kullanıyorum. Böyle bir şey hiç başıma gelmemişti. Cezaya itiraz edeceğim” dedi.
Diğer yandan Karayolları Trafik Kanunu’nda traktörler için de hız sınırlaması bulunduğu belirtildi. Traktörlere yerleşim yeri içerisinde en fazla 20 kilometre hız sınırlaması getirildiğini belirten yetkililer, özellikle yeni model traktörlerin bu sınırın çok üstünde hızlara ulaştıklarını kaydettiler. Yetkililer, vatandaşların bu tür cezalarla karşılaşmamaları için belirlenen hız sınırlarına ve trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğine dikkat çektiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.