Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Traktör Vagonlarında Çoluk Çocuk Göç Ettiler

Antalya’nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Demre Yörük Göçü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yörüklerin, deve, eşek, at, eşek arabası, traktör gibi eski tip ulaşım araçlarıyla göç esnasında gerçekleştirdikleri...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Traktör Vagonlarında Çoluk Çocuk Göç Ettiler
Antalya’nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Demre Yörük Göçü Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yörüklerin, deve, eşek, at, eşek arabası, traktör gibi eski tip ulaşım araçlarıyla göç esnasında gerçekleştirdikleri birbirinden güzel görüntüler, Yörük kültürünün vatandaşlarla buluşmasını sağladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi’nin katkılarıyla, Demre Yörükler Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yörük Göçü Şenliği’ne ilgi ilk yıla nazaran daha fazla oldu. Şenliğe, Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Demre Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Siviş, çeşitli il ve ilçelerin Yörük dernek başkanları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.
TRAKTÖR VAGONLARINDA ÇOLUK ÇOCUK GÖÇ ETTİLER
Demre Polis Merkezi önünden başlayan temsili Yörük göçü, mehteran takımının önderliğinde, protokol üyeleri, değişik Yörük boy ve derneklerinin temsilcileriyle harekete geçti. Yaklaşık 3 kilometre süren temsili Yörük göçü gerçeğini aratmadı. Her Yörük boyu kendi gelenek ve yaşamını yansıtan değişik görüntüler sergiledi. Bazıları traktör üzerinde çocuklarıyla birlikte ailecek göç etti, bazıları un öğüttü, bazıları da süt kaynatıp tereyağı yaptı. Göç esnasında bazı Yörüklerin yaptıkları şaka dolu roller ise vatandaşların yüzünü güldürdü. Korteje belediyelerde çalışan birimlerin de destek vermesi vatandaşlar tarafından alkışlandı. Yaklaşık 1,5 saat süren göç sonrası kortej, Yeni Otopark’ta gelin indirmeyle son buldu.
"İLK DEFA DEVE GÖREN ÇOCUKLARIMIZ VAR"
Göç sonrası, vatandaşların toplandığı alanda bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, geleneklerin yaşatılmasının önemine işaret ederek, “Hepimizin bir vazifesi var. Bir imar vazifesi var. Maddi olarak imar edeceğiz. Yollar, köprüler yapacağız ama gönülleri de imar edeceğiz. Bu pilot program gönüllerin imar edilmesi diye düşünüyorum. Çünkü yüz yıllardır bu geleneklerimiz devam ediyor. Bu gelenekleri yaşatmak çok önemli. Bu yıl ikincisi düzenleniyor, inşallah her yıl devam edeceğiz. Biraz önce gördük işte belki ilk defa deve gören çocuklarımızı gördük” dedi.
"YÖRÜKLER BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU DEMEK"
Demre Kaymakamı Murat Uz da, geçmişi olmayan bir neslin gelecek adına kaygı duyması gerektiğini belirtti. Türk milletinin kültür ve değerleriyle yetiştiğini vurgulayan Kaymakam Uz, “Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Biz bu kültür ve değerle yetişmiş bir nesiliz. Yörük demek; bu ülkenin çimentosu demektir. Sizler var oldukça bizim birliğimize ve beraberliğimize kimsenin gücü yetmeyeceği aşikardır. Bu vesileyle, gençlerimize, çocuklarımıza özellikle bu kültürü iyi tanımalarını, nasıl bugünlere geldiğimizi, iyi idrak etmelerini, öğrenmelerini ve ailelerinin de bu konuda kendilerini bilgilendirmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.
Yörük Göçü Şenliği, konuşmaların ardından düzenlenen folklor gösterileri ve ünlü Yörük sanatçıları olarak bilinen Ümmü Erbil ile Ahmet Serttaş’ın yer aldığı konserlerle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.