Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik kazasında ağır yaralanan polis memuru şehit oldu

Yozgat’ta 22 Mayıs 2016 tarihinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Polis Memuru Ali Tonga (31), tedavi gördüğü Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugün şehit oldu.Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 22 Mayıs 2016 tarihinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Polis Memuru Ali Tonga (31), tedavi gördüğü Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugün şehit oldu.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ali Tonga 22 Mayıs 2016 tarihinde Atatürk yolunda sivil polis otosu ile geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Tedavi altında bulunan Polis Memuru Tonga, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün hayatını kaybetti.
Şehit Polis Memuru için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Şehidin Annesi Müzeyyen Tonga, şehidin yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.
Törende şehidin öz geçmişinin okunmasından sonra konuşan Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, asayiş şube müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Tonga’nın 22 Mayıs’ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandığını 2 ay 10 gündür süren tedavinin ardından bugün şehit olduğunu belirterek, “ Şehit ailemiz en kıymetli varlığını kaybettiniz, başınız sağ olsun, başımız sağ olsun. Ancak biliniz ki emniyet teşkilatı olarak yaklaşık 300 bin kişi ile her zaman yanındayız. Belki bir evladınızı kaybettiniz ama 300 bin evlat kazandınız. Bizim her birimizin sizin evladınızı bundan sonra. Biz bundan sonra sizinle daima beraberiz, birlikteyiz. Sizden beklentimiz metin olmanız, kuvvetli olmanız, sizlerin gururlu ve dik duruşu ülkemizi daha da güçlü kılacaktır. Bu vatan uğrunda şehit olan evlatlarının sayesinde ayakta durmaktadır. Tüm milletimize, şehit yakınlarımıza ve silah arkadaşlarımıza baş sağlığı diliyorum” dedi.
İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit polisin naaşı memleketi Kırıkkale’ye gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.