Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik kazaları vatandaşa “ölüm virajı” dedirtti

Altındağ Bostancık Caddesi’ndeki keskin viraj nedeniyle sık sık yaşanan trafik kazaları mahalleliyi ve esnafı bezdirdi. Neredeyse her gün kaza yaşandığını ifade eden vatandaşlar, viraja “ölüm virajı” ismini verdi.Ankara’nın Altındağ...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altındağ Bostancık Caddesi’ndeki keskin viraj nedeniyle sık sık yaşanan trafik kazaları mahalleliyi ve esnafı bezdirdi. Neredeyse her gün kaza yaşandığını ifade eden vatandaşlar, viraja “ölüm virajı” ismini verdi.
Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Bostancık Caddesi, yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları nedeniyle mahalle sakinlerinin ve esnafın çilesi haline geldi. Cadde üzerinde hızlı seyreden araçlar, aniden keskinleşen virajda kaldırıma çıkıp, iş yerleri ve binalara çarparak durabiliyor. Kazalar nedeniyle dışarı çıkamaz olduklarını belirten vatandaşlar, her an tehlike içinde olduklarını ve yetkililerden yardım talep ettiklerini ifade etti.
“Artık fren sesi duymaktan gına geldi”
Cadde üzerinde esnaf olan Ferhat Polat, tehlikeye neden olan yerin çok keskin bir viraj olduğunu anlatarak, virajı alamayan sürücülerin yolun karşısına ya da dükkanlara girdiğini ve ölümlü ya da yaralamalı kazaları meydana geldiğini söyledi. Kış aylarında daha çok kazanın yaşandığını belirten Polat, “Daha kış gelmedi ve kar yağmadı. Kar yağınca buradaki kazalar daha fazla oluyor. Artık fren sesi duymaktan gına geldi. Çoluk çocuk dışarı çıkamaz olduk bu yol yüzünden. Her an panik içindeyiz” diye konuştu.
“Biz viraja artık ‘ölüm virajı’ diyoruz”
Bir başka esnaf Fahri Karahaliloğlu, kış aylarında hava biraz yağışlı olduğu zamanlarda günde en az 10 kazanın meydana geldiğini ifade ederek, “Virajın az yukarısında trafik lambaları var. İnsanlar trafik lambalarından sonra sanki bir yarış yapar gibi kalkış yapıyorlar ve virajı fark etmedikleri için ani fren yapıp aracın kaymasıyla beraber kaza yapıyorlar. Malımız, canımız tehlikede” şeklinde konuştu. Korna sesi ve çarpan araba sesi duymaktan korkar olduklarını dile getiren Karahaliloğlu, viraja artık “ölüm virajı” dediklerini kaydetti.
Kemal Özen ise dün sabah saatlerinde bir kazaya şahit olduğunu söyleyerek, “Kavşaktan bir araba geldi bordür taşına vurdu ve bakkalın önüne kadar sürüklendi. Bakkalın önünde ekmek arabası olmasaydı dükkana girecekti. Her gün kaza görüyoruz. Burası ölüm virajı gibi. Karşıdan karşıya geçmeye korkuyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.