Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’un Borcu Bir Milyar’a Yaklaştı

Trabzon’un iki önemli kurumu olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzonspor Kulübü bugün borçlarını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 418 Milyon TL olarak açıklanırken, bordo-mavili kulübün KAP’a bildirdiği açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’un iki önemli kurumu olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzonspor Kulübü bugün borçlarını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 418 Milyon TL olarak açıklanırken, bordo-mavili kulübün KAP’a bildirdiği açıklamada, kulübün borcu 417 Milyon TL olarak belirtildi. Trabzon şehrini temsil eden iki kurumun toplam borcu 835 milyon TL’ye ulaşırken, neredeyse 1 milyar TL’ye yaklaştı.
Futbol kenti olarak bilinen Trabzon’un iki önemli kuruluşu olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzonspor Kulübü bugün borçlarını çeşitli şekillerde kamuoyuna açıkladı. Bordo-mavili kulüp Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a gönderdiği faaliyet raporlarında borcunu 417 Milyon TL olarak açıklarken, iki yıllık faaliyet dönemini açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 418 Milyon TL olarak açıkladı. İki kuruluşun borcu 835 Milyon TL’ye ulaşırken, şehrin borcu neredeyse 1 milyar TL’ye ulaştı.
Türkiye’de futbolun üretim merkezi olarak bilinen Trabzon, bacasız sanayi olarak adlandırılan Trabzonspor kulübü, futuboldan son yıllarda verim alamadığı aksine büyüyen bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığı görülüyor. Her fırsatta tarihiyle ve ürettiği oyuncularla övünen bordo-mavili kulüp, uygulanan yanlış transfer politikaları ve dışa bağımlılık nedeniyle kimliğinden uzak bir görüntü sergiliyor. Trabzonspor Kulübü, son yıllarda A Takım faaliyetleri için harcadığı rakamların karşılığını alamazken, aksine taraftarını mutsuzluğa ve karamsarlığa iten bir görüntü ortaya koydu. Karadeniz ekibi bugünlerde ise içine girdiği büyük borç yükünün altından çıkmak için yeni projeler ve formüller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Son yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyeciliği’ne adım atan Trabzon Büyükşehir Belediyesi de, şehrin kalkınması ve yeni yaşam alanları sağlama adına ortaya koyduğu faaliyetlerle birlikte sosyal ve ekonomik alanda yaptıkları göz önüne alındığında Trabzonspor ile yakın bir borç yüküne sahip olması dikkat çekiyor. Trabzon’un iki kurumu arasındaki borçların neredeyse eşit olması Trabzonspor’un son 2.5 yılına yaptığı yanlışlarla damga vuran İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin bordo-mavili kulübü getirdiği nokta olarak dikkat çekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.