Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzonlu fındık bahçesine erken girdi

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta hasat Trabzon’un sahil kesiminde başladı.İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, fındık toplama başlangıç...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzonlu fındık bahçesine erken girdi
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta hasat Trabzon’un sahil kesiminde başladı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, fındık toplama başlangıç tarihinin sahil kesimi için 3 Ağustos, orta kesim için 8 Ağustos, yüksek kesim için ise 15 Ağustos olarak belirlenmişti. Sahil kesiminde yaşayan üreticiler bahçelerine 4 gün önceden girerek fındık toplamaya başladılar. Haziran ve Temmuz ayındaki yağışların fındığın kalitesini olumsuz yönde etkilediğini belirten üreticiler, devlet yetkililerinden Fiskobirlik’e bir düzenleme getirmesini istediler.
Fındıkta yapılan rekolte testlerin tutmayacağını dile getiren fındık üreticisi Abdurrahman Kotan, “Yanıltıcı bir rekolte testi yapmışlardır. Bu fındık üreticisini mağdur etmektedir. Ziraat Odaları bu işte zaten çok duyarlı değil. Üreticinin yanına kimse gelmiyor. Devlet yetkililerinin Fiskobirlik’e el atması gerekiyor” dedi.
Fındık hasadına başladıklarını belirten Serpil Genç, “Fındık hasadına başladık. Mal sahibiyiz ama yevmiyeye versek bize bir şey kalmayacak. Onun için biz topluyoruz. Geçen yıla oranla yarı yarıya bir fındık var. Fındığın kalitesi ise küf olduğu için bazı bölgelerde düşük” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.