Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyorTörenler Valilik makamında Vali Yücel Yavuz’un tebrikleri kabulüyle başladı. Kutlamalara daha sonra hava muhalefeti nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Törenler Valilik makamında Vali Yücel Yavuz’un tebrikleri kabulüyle başladı. Kutlamalara daha sonra hava muhalefeti nedeniyle 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda devam edildi. Buradaki törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehit yakınları, gaziler, askeri ve mülki erkan, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Vali Yavuz, vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Yavuz, “Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük Kurtuluş Savaşı mücadelemizi zaferle neticelendirmenin ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Cumhuriyet’imiz, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu ve dik duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama arzusunun ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Atatürk’ün liderliği ve yüce Meclisimizin cesur kararları neticesinde elde edilen tarihi bir başarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, Anadolu’daki bin yıllık egemenliğimizi perçinleyen ve ebedileştiren ileri görüşlü bir adımdır”dedi.
Törende Cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, kutlamalar sporcuların gösterileriyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.