Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’da cuma namazı sonrası İsrail protesto edildi

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, Trabzon’da cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasıyla sert bir dille kınandı.Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Mescid-i Aksa’ya...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’da cuma namazı sonrası İsrail protesto edildi

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, Trabzon’da cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasıyla sert bir dille kınandı.

Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar, Trabzon’da cuma namazı çıkışı yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Tarihi İskenderpaşa Camii önünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’nın da katıldığı basın açıklamasında İsrail aleyhine slogan atan grup, yapılanları kınadı. Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Metecan İrdam, İsrail’in namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam ettiğini söyledi. İrdam, “Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörleri yerleştirilmesi, Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında Kudüs’te yaşayan Filistinliler tüm bu olanlara karşı tepki göstermişlerdir. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dahil birçok kişi yaralanmıştır. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırılar da devam etmektedir. Türkiye’den çağrı yapıyoruz. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Gazze ve Filistin’e uygulanan abluka ve ambargo kalkmalıdır. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Bizler Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması ve Kudüs’ün tamamen özgür olması için buradan haykırıyoruz. Ey Müslümanlar bu mesele sadece Filistin meselesi değil, tüm ümmetin meselesidir. Ümmet olarak işgalci Siyonistlere karşı gücümüzün yettiği olanaklar çerçevesinde tepki vermeye çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.