Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon GYMNASİADE ile dünyaya barış ve kardeşlik mesajı veriyor

GYMNASİADE 2016 Trabzon Okul Sporları Olimpiyatları gala daveti bir teknede verildi. Yurt içinden ve yurt dışından 200’ü aşkın katılımın olduğu yemekte davetliler Trabzon’u denizden izlemenin keyfini yaşadılar.200’ü aşkın yerli ve...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon GYMNASİADE ile dünyaya barış ve kardeşlik mesajı veriyor
GYMNASİADE 2016 Trabzon Okul Sporları Olimpiyatları gala daveti bir teknede verildi. Yurt içinden ve yurt dışından 200’ü aşkın katılımın olduğu yemekte davetliler Trabzon’u denizden izlemenin keyfini yaşadılar.
200’ü aşkın yerli ve yabancı misafirin katıldığı yemeğe Uluslararası Okul Sporları Başkanı Laurent Petrynka, ISF Başkan Vekili Robson Aguiar, Başkan Yardımcısı Stelios Daskalakis, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Avrupa Başkanı, ISF Avrupa Başkan Vekili, ISF Avrupa Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Spor Eğitim Daire Başkanı Dr. İsmail Gedikli, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il müdürleri, yerli ve yabancı takım temsilcileri ile paydaş federasyon temsilcileri katıldı.
Karadeniz’e özgü yemeklerin tadına bakan ve özellikle Akçaabat köftesine hayran kalan yabancı davetiler Trabzon’u denizden seyretmenin keyfinin bir başka olduğunu, Trabzon’un sosyal yönden çok zengin bir şehir olduğunu ifade ettiler.
Gala yemeğinin açılış konuşmasını yapan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen misafirleri Trabzon’da denizin ortasında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Spor evrensel barışın en önemli etkenlerinden bir tanesidir. Spor barışın ve kaynaşmanın en birinci faktörüdür. Türkiye Okul Sporları Federasyonu olarak spora verdiğimiz önem organizasyonlardaki ve uluslararası müsabakalardaki başarımız ile ortaya çıkmaktadır. Trabzon’da gerçekleştirdiğimiz Uluslararası bu önemli organizasyonu en güzel şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin yüzündeki o tebessüm bu organizasyonun en iyi şekilde geçtiğinin en önemli göstergesidir. Bugün aramızda çok önemli misafirlerimiz var. Hepinize bu geceyi onurlandırdığınız için teşekkür ederim" dedi.
"Türkiye özelikle spor alanındaki başarılarını uluslararası organizasyonlardan alnının akıyla çıkarak göstermektedir" diyen Karakullukçu "İnşallah başarılı bir organizasyon geçirdiğimize inanıyoruz. Bu organizasyonun Trabzon’a alınmasında büyük emekleri olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu da anmadan geçemeyeceğim. Bizim önümüzü açan, her konuda desteğini esirgemeyerek Trabzon’da sizleri ağırlamamızdaki payı çok büyüktür. Şahsına ve buradaki davetlilere kısacası organizasyonumuzda emeği olan herkese ne kadar teşekkür etsem azdır" ifadelerini kullandı.
Trabzon Kıtaları birleştirdi
Gecede konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de tüm katılımcılara ve organizasyonun Trabzon’da başarılı bir şekilde geçmesi için gecesini gündüzüne katan Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu’ya teşekkür ederek, "Çok güzel bir organizasyonu, Okul Sporları Olimpiyatları’nı şehrimizde yapılmasından dolayı ve sizlerle birlikte bulunmaktan dolayı oldukça memnun olduğumuzu büyük bir mutluluk ve gurur içersinde olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum. Ve şu hususun özellikle altını çizmek istiyorum ki, yeryüzünde insanlığın geçirdiği evre itibariyle barışa bütün insanların, bütün gençlerin barışa huzura mutluluğa ihtiyacı olduğu bir dönemde, şu anda bu gemi içerisinde bildiğim kadarıyla bütün kıtalardan bulunan ülkelerden insanlarla birlikte olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Ve bu organizasyonu da sadece bir spor organizasyonundan öte, bu organizasyonun bütün dünya için barışa huzura katkı sağlamasını, diliyorum umuyorum" diye konuştu.
Trabzon’dan dünyaya mesaj
Uluslararası Okul Sporları Başkanı Laurent Petrynka da tüm davetlilere bu özel geceyi onurlandırdıkları için teşekkür ederek "Sayın Federasyon Başkanımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve diğer yetkili bürokratlara ve bu güzel takıma teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon yapıyoruz Türkiye Okul Sporları Federasyonu, diğer federasyonları da arkasına alarak burada çok başarılı bir iş gerçekleştirdi. GYMNASİADE çok başarılı bir şekilde gerçekleşiyor ve devam ediyor. Trabzon her şeyiyle tam bir spor kenti. Her branş için tesisleri mevcut. IFS Okul Sporları Federasyonu ile birlikte Trabzon’da gerçekleştirdiği bu organizasyonda çok güçlü bir mesaj verdi. Eğitimi, sporu ve kardeşliği, barışı bütün dünyaya yaygınlaştırabiliriz. Ve biz şunu gördük, Trabzon örneğinde olduğu gibi. Biz bu mesajı okul sporları federasyonu ile birlikte her zaman verebiliyoruz. Uluslararası Okul sporları vakfı da önemli bir amacı gerçekleştiriyor. Okullara materyal yardımında bulunuyor, spor faaliyetleri düzenliyor ve gelişmekte olan ülkelerde gençleri spora teşvik ediyoruz. Okul sporlarını bu şekilde, dünya çapında bütün ülkelerde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu güzel yemek için tekrar teşekkür ediyoruz ve bu güzel çalışma için tekrar herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yemeğin ardından ISF Uluslararası Okul Sporları Başkanı Laurent Petrynka tek tek tüm masaları gezerek davetlilerle sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.