Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan "Özür Yetmez, İstifa Etsin" Açıklaması

Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, geçtiğimiz günlerde Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu’nun Trabzon İl Müftülüğü görevlisi kadın vaiz Ayşe Yılmaz’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.Konuyla...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, geçtiğimiz günlerde Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu’nun Trabzon İl Müftülüğü görevlisi kadın vaiz Ayşe Yılmaz’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Suiçmez, Alireisoğlu’nun bayan Yılmaz’a yönelik sözlerini kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, “Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu’nun Trabzon İl Müftülüğü görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasını ’Sen kimsin de bize vaaz veriyorsun, bayanın konuşacağı yer vardır, erkekler kadınlardan ,vaiz mi alırmış, bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok’ diyerek kesmesi ve konuşmasını engellemesi kabul edilemez bir düşünce ve davranıştır. Sayın Alireisoğlu’nun davranış ve söylemleri kadının insan haklarının ihlalidir. Ayrıca bu tip bir düşünce ve davranış adap, görgü ve terbiye kurallarına da aykırıdır. Sayın Alireisoğlunun düşünce ve davranışı tamamen toplumsal cinsiyet ayırımı içerir davranış olup, kadına uygulanan şiddetin de bir başka türüdür” dedi.
Trabzon’un kadın dostu bir kent olduğunu kayden Suiçmez, “Trabzon kadın dostu bir kenttir. Kadın dostu kent Trabzon’da son zamanlarda cinsiyet eşitsizliğine yol açan, kadının insan haklarını ihlal eden söylemlerin ve davranışların artması ilimizde imajını kötü yönde etkilemektedir. Kadın dostu bir kentte kadının insan haklarını ihlal eden, toplumsal cinsiyet eşitsizliği dilini kullanıp, davranış sergileyen ve bu hatalı düşüncesinde ısrar eden bir kişinin Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulunması kabul edilemez. Sadece özür dilemek yetmemelidir. Bu söylemlere karşı duruş fiili anlamda ortaya konulmalıdır. Bu nedenle öncelikle sayın Alireisoğlu’nun görevinden istifa etmesini, etmediği taktirde ise Of Belediye Başkanına seslenerek bu kişinin görevden alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.