Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trablus Müftüsü Şaar’dan Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Ziyaret

Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, “Hepimiz biliyoruz ki eğer uzun bir süre Afganistan işgali olmasaydı, bu işgalin gölgesinde ne Taliban ne Kaide olacaktı. Irak işgali olmasaydı ne DAEŞ olacaktı ne diğerleri olacaktı. Fakat ihtilaller...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, “Hepimiz biliyoruz ki eğer uzun bir süre Afganistan işgali olmasaydı, bu işgalin gölgesinde ne Taliban ne Kaide olacaktı. Irak işgali olmasaydı ne DAEŞ olacaktı ne diğerleri olacaktı. Fakat ihtilaller olsa dahi Müslüman çocukların zihinlerini müstakim tutmak için yapılması gerekenler üzerinde ayrıca çalışmamız lazım” dedi.
Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, Lübnan’ın Trablus Müftüsü Şeyh Malek Şaar ile bir araya geldi. Görmez, “Dost ve kardeş Lübnan şimdi Suriye’nin, Irak’ın, başka İslam coğrafyasının yaşadığı acıları uzun süre yaşadı, çok büyük bedeller ödedi. Daha sonra kendi iç barışını kurmayı başardı. İslam dünyasının Lübnanlı kardeşlerimizden öğreneceği çok şey var. Bugün İslam dünyasında sözün tükendiği noktada bulunuyoruz. Bütün din adamlarına ve bütün dini müesseselere çok daha büyük görevler düşüyor. Yaşadığımız bütün acıların harici sebeplerini biliyoruz fakat dahili sebepler var, oldukça harici sebepler İslam dünyasını karıştırmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
“DAEŞ TERÖR ÖRGÜTÜ, İSLAM DÜNYASININ TEMİZ YÜZÜNÜ KİRLETMEK İÇİN UYDURULMUŞ BİR ÖRGÜTTÜR”
Trablus Müftüsü Şeyh Malek Şaar ise, “Bütün İslam dünyasını şu anda etkisine almaya başlayan şiddet içerikli terör hareketleri konusunda bizim gerçekten saf İslam’ın hakikatini ortaya koyan bir görüş ortaya koymamız ve bu düşüncenin yerleşmesi için çaba sarf etmemiz lazım. Çünkü DAEŞ terör örgütü, İslam dünyasının temiz yüzünü kirletmek için uydurulmuş bir örgüttür” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Şaar’ın sözleri üzerine şunları kaydetti:
“Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün İslam dünyasının alimleriyle birlikte bu konular için büyük bir çaba içerisindeyiz. Burada biri hemen, birisi de uzun vadede atılması gereken iki adımdan bahsetmek istiyorum. Birincisi öncelikle kanı ve gözyaşını durdurmak. İkincisi de bir daha Müslümanların, İslam dünyasının bu tür sorunlarla karşılaşmaması için uzun vadeli planlar yapmak. O da eğitim sistemimizi gözden geçirmekten ve bugün bunlara kaynaklık eden bilgi ve düşünceleri gözden geçirmekten geçiyor. Bilhassa eğitim sisteminin bütün İslam dünyasında yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Ancak daima ümitvar olmak lazım. Hepimiz biliyoruz ki eğer uzun bir süre bir Afganistan işgali olmasaydı, bu işgalin gölgesinde ne Taliban ne Kaide olacaktı. Irak işgali olmasaydı ne DAEŞ olacaktı ne diğerleri olacaktı. Fakat ihtilaller olsa dahi Müslüman çocukların zihinlerini müstakim tutmak için yapılması gerekenler üzerinde ayrıca çalışmamız lazım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.