Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toroslar’dan Mersin’in kurtuluşu konulu öykü yarışması

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenleyeceği ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu öykü yarışmasına başvurular devam...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toroslar’dan Mersin’in kurtuluşu konulu öykü yarışması

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenleyeceği ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu öykü yarışmasına başvurular devam ediyor.

Mersin Yazarlar Derneği’nin (MEYAD) işbirliğinde yapılacak yarışmaya 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilecek. Ödül olarak, birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini, 15 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Mersin Yazarlar Derneği’ne (MEYAD) ulaştırmaları gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli, manevi ve kültürel değerler ile tarih şuurunu kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerini vurgulayarak, Mersinli hemşerilerini ve genç öykücüleri Mersin’in kurtuluşunu yazmaya davet etti. Tuna, "Her yıl geleneksel olarak 3 Ocak zafer yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, ata sporumuz cirit gösterisi ve şiir yarışması ile kentimizin kurtuluşunun yıldönümü kutlamalara ayrı bir renk kattık. Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz öykü yarışması ile de amacımız, kentimizin düşman işgalinden kurtuluş gününü anlatan, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan, mücadele ruhunu çağrıştıran öyküler ile Mersin’imizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş anını günümüz nesline, manevi bir hazla öyküleştirmektir. Böylece yeni neslin atalarımızdan aldığı manevi güçle, geleceğe daha güvenle ve daha güçlü bir şekilde bakmasını hedefliyoruz” dedi.

Tuna, katılımcıların yarışma ile ilgili detaylı bilgiye toroslar-bld.gov.tr ve mersinyazarlardernegi.org adreslerinden de ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.