Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplu Taşımada Okçuları Gören Vatandaşlar Şaşkına Döndü

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Fetih Kupası öncesinde geleneksel ve modern okçu giysileri içindeki okçular toplu ulaşıma araçlarında yolcu gibi binerek, büyük ilgi uyandırdı.Şaşkın bakışlar arasında Söğütlüçeşme...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okçular Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel Fetih Kupası öncesinde geleneksel ve modern okçu giysileri içindeki okçular toplu ulaşıma araçlarında yolcu gibi binerek, büyük ilgi uyandırdı.
Şaşkın bakışlar arasında Söğütlüçeşme - Büyükçekmece metrobüslerine, Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattına, Mecidiyeköy - Avcılar İETT otobüsü ve Eminönü - Kadıköy vapuruna binen okçular, seyahat edenlere Fetih Kupası davetiyelerini dağıttı.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek " Uluslararası Fetih Okçuluk Müsabakaları "nın tanıtımı nedeniyle İstanbul’da ilginç bir etkinlik gerçekleştirdi. Geleneksel kıyafetli okçular İstanbul’da toplu taşıma araçlarına bindi. Toplu taşımayı kullanan vatandaşlar karşılarında okçuları görünce şaşkınlık yaşadı. Vatandaşın şaşkınlığı kameralara da yansırken, geleneksel kıyafetli okçular vatandaşlarla sohbet etti. Geleneksel kıyafetli Yeniçeri ve okçular seyahat süresince hayranlıkla izlenirken, özçekimler de ihmal edilmedi.
Ayrıca İstanbul’un cadde ve sokakları ile tarihi yerlerine de giden okçulara turistlerin de ilgisi büyük oldu. Geleneksel kıyafetler içindeki okçular ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren turistler, geleneksel Türk okçuluğu hakkında sorular sormayı da ihmal etmediler.Okçuluk sporuna dikkat çekmek ve bu geleneksel sporlarımızdan olan okçuluğu sevdirmek amacını taşıyan aktivite 28 Mayıs tarihine kadar sürecek. Bu yıl 4’üncüsü yapılacak olan “Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakası” 26 Mayıs tarihinde başlayıp 29 Mayıs’taki finallerin ardından sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.