Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplantı, gösteri yürüyüşleri ve basın açıklamaları izne tabi

Kilis Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarının izinsiz yapılmasını yasakladı.Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada, terör ve terörist faaliyetlerle mücadele etmek üzere Türkiye genelinde ilan edilen olağanüstü...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarının izinsiz yapılmasını yasakladı.
Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada, terör ve terörist faaliyetlerle mücadele etmek üzere Türkiye genelinde ilan edilen olağanüstü hal uygulamalarının çerçevesini çizen 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ile terörle mücadele etmek, emniyet ve asayiş tesis etmek ve kamu düzenini sağlamak için Valililere birtakım görev, sorumluluk ve yetkiler verildiği belirtildi.
Valilik açıklaması şöyle sürdü:
“2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesinin (m) fıkrasında, ‘kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak’ hükmü yer almaktadır. Söz konusu hüküm gereğince ve İçişleri Bakanlığı’nın 18 Ekim 2016 tarih ve 384 sayılı yazısı uyarınca; İlimizde toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları OHAL süresince izne bağlı olacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.