Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topbaş: “İnsani Hassasiyetlerin Artık Ayaklar Altına Alındığı Dünyada Maalesef Yaşamaktayız”

Birleşmiş Milletleri’nin (BM) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası”, Başkan Kadir Topbaş ve BM Direktörü Ingibjorg Gisladottir tarafından Kız Kulesi’nde başlatıldı....

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Birleşmiş Milletleri’nin (BM) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası”, Başkan Kadir Topbaş ve BM Direktörü Ingibjorg Gisladottir tarafından Kız Kulesi’nde başlatıldı. Kampanya kapsamında İstanbul’daki sembol yapılar turuncuyla ışıklandırıldı.
Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirmeyi hedefleyen “Dünyayı Turuncuya Boya” hareketi Türkiye’de başladı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında organize ettiği “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası Kız Kulesi’nde düzenlenen törenle start aldı. Kampanyanın startı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Birleşmiş Milletler, Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ingibjorg Gisladottir’in saat 20. 30’ta butona beraber basmasıyla İstanbul’un sembol yerleri turuncuya büründü.
Kampanya öncesi Kız Kulesi’nde düzenlenen törende açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ”Son 5 yılda bin yüz otuz dört kadın şiddetle hayatını kaybetmiş. Bunların yarıdan fazlası kendi eşleri tarafından veya partnerleri tarafından. Tabi bu insanların insani değerlerinin yok olduğunun işaretidir. İnsani hassasiyetlerin artık ayaklar altına alındığı dünyada maalesef yaşamaktayız. Hâlbuki gelişen dünyanın getirdiği bu güzellikler ve teknolojik gelişmeler bizi çok daha birbirimize etkin hale getirmesi yaklaştırması gerekirken maalesef bunları görmekteyiz” dedi.
“İKTİDARDA OLAN PARTİMİZİN DE BAŞARISI KADINLARIMIZIN AKTİF ROL ALMASIDIR”
Başkan Kadir Topbaş daha sonra şöyle konuştu:
“Tabii arzu ettiğimiz şu ki biz bunu belediye olarak hassasiyetle ortaya koymaya çalışıyoruz. Eşit işe eşit ücret verilmesi politikası başta olmak üzere her alanda kadına imkan ve fırsat verilmek üzere ve benim partim kurucu başkanımızın Cumhurbaşkanımızın da kendisiyle 42 yıldan beri siyasette birisi olarak siyasi hayatımızda kadınların aktif rol aldığında biz başarıya ulaştık. Bugün iktidarda olan partimizin de başarısı kadınlarımızın aktif rol almasıdır, siyasette olmasıdır.”
Kötü olaylara bu yüz yılda tanıklık edildiğinin altını çizen Başkan Topbaş, “Şiddete tanıklık ediyoruz, kan ve gözyaşına tanıklık ediyoruz bebek ölümlerine, istismara, kadın ölümlerine tanıklık ediyoruz. Masum insanların hayatını yüzlerce binlerce insanın hayatını kaybettiği bir dünyada yaşamaktayız şuanda birlikte nefes alıyoruz. Ama ümit ederiz ki bunlar geride kalsın” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.