Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tonluk hayvanlar vatandaşların ilgi odağı oldu

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Samsun’daki hayvan pazarlarında bulunan 1 tondan ağır kurbanlıklar vatandaşların ilgi odağı oldu.İlkadım ilçesine kurulan Odun Pazarı Hayvan Pazarı Satış Yeri, başta İlkadım ilçesinden olmak...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tonluk hayvanlar vatandaşların ilgi odağı oldu
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Samsun’daki hayvan pazarlarında bulunan 1 tondan ağır kurbanlıklar vatandaşların ilgi odağı oldu.
İlkadım ilçesine kurulan Odun Pazarı Hayvan Pazarı Satış Yeri, başta İlkadım ilçesinden olmak üzere çevre iller ve ilçelerden de yoğun talep görüyor. Bayrama 8 gün kala satıcılar, hayvan satışlarının yarıya yakınını tamamladıklarını belirtirken, kurbanlıkları henüz bitmeyen tacirlerin satış yerlerinde ise sıkı pazarlıklar oluyor.
Büyükbaş kurbanlık fiyatların canlı kilo 35-30 TL, küçükbaş kurbanlıklar ise 650 TL ile bin 250 TL arasında değişen fiyatlarda satışını yapan besiciler, hallerinden bir hayli memnun.
Vatandaşların ilgisini ise ağırlıklarını 1 ton ve daha ağır hayvanlar çekiyor. Normal kurbanlık boğaların 2 katı daha büyük olan yerli ve yabancı ırk tonluk boğaların fiyatları 11 bin TL’den başlayıp 40 bin liraya kadar çıkıyor.
Kurban pazarındaki en büyük boğaya sahip olan Erdal Arslan (35), “Tosunum 1 ton canlı ağırlığındadır. Kendi ineğimizin yavrusudur. Fiyatı 20 bin lira ve yanında koç hediyelidir. 600 kilo et çıkar. 3 yaşında ve kırmızı angus cinsindedir. Yerli hayvanlara tohumlama ile elde edilen bir hayvandır” dedi.
900 kiloluk hayvan satın alan Yusuf Mengültekin ise, “Allah bir daha ki senelere de kurban kesmeyi nasip etsin. Aldığım hayvan canlı 900 kilo geliyor. 11 bin liraya kurbanlığımızı aldık. 5 kişi hisseye girdik. Allah herkese kurban kesmeyi nasip etsin” diye konuştu.
Vatandaşlar büyük hayvanlara ilgi gösterirken, fiyatların biraz yüksek olduğundan dert yandılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.