Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Tombili’nin heykeli yeniden yerine dikildi

Kadıköy’ün fenomen kedisi Tombili’nin çalındıktan sonra hırsızlar tarafından geri getirilen heykeli, yeniden yerine dikildi.Kadıköy’de kaldırım taşında verdiği pozla fenomen olan ve öldükten sonra heykeli dikilen Tombili’nin çalınan...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadıköy’ün fenomen kedisi Tombili’nin çalındıktan sonra hırsızlar tarafından geri getirilen heykeli, yeniden yerine dikildi.
Kadıköy’de kaldırım taşında verdiği pozla fenomen olan ve öldükten sonra heykeli dikilen Tombili’nin çalınan heykeli, hırsızlar tarafından geri getirilmişti. Mahalle sakinleri tarafından belediye yetkililerine teslim edilen heykel, yeniden yerine dikildi. Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalınan heykelin yerinde detaylı çalışma yaptıktan sonra fenomen kedinin heykelini yerine yerleştirdi.
Heykelin yeniden yerine konulmasından dolayı mutlu olduğunu belirten mahalle esnafı İlyas Çetinkaya, “Tekrar gelmesine memnun olduk. Hepimizin morali bozulmuştu. Çok mutluyuz. Medyanın ağırlığı olmasaydı döneceğini düşünmemiştik. Satamaz, atabilir diye düşündük” dedi.
Çetnikaya, olayın uluslararası basında da yer edindiğini söyledi.
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde heykeli dikilmişti
Kadıköy’de kaldırım taşında verdiği pozla tüm Kadıköylülerin sevgisini kazanan Tombili’nin 1 Ağustos’ta öldükten sonra heykeli dikilmişti. Kadıköy Ziverbey kaldırımına 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde heykeli dikilen Tombili’nin 2 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından heykeli çalınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.