Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ Gaziantep’te 23 İlden Büyük Şehir Projesine Başlıyor

Gaziantep’te yapılacak olan Kuzey Şehir Projesi ile ilgili konferansta konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bölgenin hayata geçirilecek proje ile 23 ilden daha büyük nüfusa sahip olacağını söyledi.Toplu Konut İdaresi Başkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te yapılacak olan Kuzey Şehir Projesi ile ilgili konferansta konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bölgenin hayata geçirilecek proje ile 23 ilden daha büyük nüfusa sahip olacağını söyledi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yapılacak olan ‘Kuzey Şehir Projesi’ arama konferansları yapıldı. Toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerine 50 bin konutun yapılacağı Kuzey Şehir Projesi için Gaziantep’in tüm yerel temsilcisi ve kanaat önderleri bir araya geldi. 50 bin konutluk mega projeyi ‘aktif katılım’ prensibiyle uygulama kararı alan TOKİ, başlattığı arama konferanslar ile STK ve Kanaat önderlerinin görüş ve önerileri ile masaya yatırdı.
"TOPLUMUN TÜM KESİMİ BURADA HAYAT BULACAK"
TOKİ yaptığı bu proje bittiğinde dünyaya anlatacağı en önemli projesi olacağını vurgulayan Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu projenin bu şehir için çok önemli. Yaklaşık 400 bin yapının olduğu yerde, 300 bini çarpık kentleşmiş bir şehirdir. Biz iyiyi yapmakla beraber bunların düzeltilebilmesi de büyük bir maliyet istiyor. Toplu konut dediğimizde çok yüksek maliyet gerektiriyor. Toplumun tüm kesimi burada hayat bulacak. İçinde üniversite planlamasının yapıldığı, bütün temel ihtiyaçlarının giderildiği, çocuğun, engellinin, bütün dezavantajlı gurupların hayat bulduğu bir yer olacak. Ankara da takip edemediğiniz işi başaramazsınız. Ama toplu konut idaresi TOKİ kendiliğinden iş yaparak bizim işimizi kolaylaştırıyor. Onlara ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Makamlar gider hayat geçer geride ne eser bırakıldı o her şeyi gösterir. İşte bu büyük eserler bizi hayırla yad edilmemizi sağlayacaktır” dedi.
“EN BÜYÜK PROJELERDEN BİR TANESİDİR"
Konferansta konuşan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise konferansların iyi geçeceğine inandığını belirterek, güzel neticeler doğacağına yönelik umudunun daha da arttığını ifade etti. Hayata geçirilecek projenin ülke genelindeki en büyük proje olduğunu vurgulayan Turan, proje ile yapılacak konutlarda 23 ilden daha fazla nüfusun barınacağını kaydetti. Turan, “Gaziantep’in önceliklerine kültür yapısına yaşam biçimine uygun, sadece konut değil yeni mekanlar ve yeni merkezler ve yeni şehirle, şehir dokuları üretmektir. Arkadaşlarımız burada çeşitli vizyon ve yapıları gündeme getireceklerdir. Biz TOKİ olarak bu projeye çok önem ve değer veriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleşmesi için sorumluluk alacağız. Kuzey şehir projesi tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden bir tanesidir. Belki de en büyük projedir. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir projedir. Yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği yeni bir yaşam alanı oluşturulacaktır. Burada ikamet edecek sayısı, 23 ilden daha fazla olacak” diye konuştu. Kuzey Şehir Projesinin 2023 yılına kadar bitirilmesini planladıklarını anlatan Turan, “Yaklaşık bir yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle Toplu Konut İdaresi, üniversiteler ve kamu idarelerinin uzmanı, arkadaşlarımız yöneticilerimiz bu proje üzerinde çalışılmakta ve geliştirmesi için uğraşmaktadır. Bu projenin hayata geçmesi, böyle büyük bir projenin kısa bir sürede aktif hayata geçiriliyor olması, büyük bir iş birliği içerisinde motivasyondan geçiyor. Bu işbirliği ve motivasyonla proje hayata geçirilme noktasına ulaştı. Kuzey Şehir Projesini 2023 yılına kadar bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.