Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta Kayıp Çocuklar Hafriyat Dökülü Alanda Arandı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 155 gündür kayıp olan Bayram ve Kağan için, ailelerinin talepleri doğrultusunda kepçe yardımı ile hafriyat dökülen alanda arama yapıldı.Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi’nde, Adile ve Ömer Erol çiftçinin...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta Kayıp Çocuklar Hafriyat Dökülü Alanda Arandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 155 gündür kayıp olan Bayram ve Kağan için, ailelerinin talepleri doğrultusunda kepçe yardımı ile hafriyat dökülen alanda arama yapıldı.
Reşadiye ilçesi Çermik Mahallesi’nde, Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları 8 yaşındaki Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları 5 yaşındaki Dursun Kağan, 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin yakınlarındaki parkta oynadıktan bir süre sonra kayboldu. 155 gündür çocuklarından haber alamayan aileler, her ihtimali değerlendirerek Kelkit Çayı kenarında HES çalışması yapılan alanın yanında hafriyat dökülen alanda arama yapılmasını istedi.
155 GÜNDÜR HİÇBİR İZE RASTLANMADI
Dün emniyet güçlerinin denetiminde yüzlerce kamyon hafriyatın döküldüğü alanda kepçe ile toprak kazılarak arama yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren yapılan arama çalışmalarına sonucunda bir bulguya rastlanmadı. Kayıp çocuklardan Bayram Erol’un dedesi Bayram Erol, hafriyat dökülen alanda yeniden çalışma yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Olayın üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesi, Kelkit Çayı’ndan çocuklara ait bir şey bulunamaması nedeni ile suya düşme ihtimalinin azaldığını ifade eden Erol, “Bugün 155 gün oldu, çocuklardan bir şey bulunamaması nedeni ile artık biz buralara odaklandık. Dün hafriyat dökülen alanda arama yapıldı. HES tüneli ile hafriyat dökülen bu alandan şüpheleniyoruz ve buranın aranmasını istiyoruz” dedi.
“ÇOCUKLAR BURALARA HURDA, DEMİR TOPLAMAYA GELİYORDU”
Güvenlik kameralarında çocukların ırmak kenarındaki yoldan ilerledikleri ve geriye dönmediklerinin görüldüğünü ifade eden Erol, “Kamera görüntüsü bir noktadan sonra yok, suya düşmediyse geriye ne kaldı? Yani bu hafriyat dökülen alanla tünel kalıyor. O zaman az bir hafriyat vardı, gelen toprağı yıktılar üzerine, çocuklar suya düştü, kaçırıldı, diye başka alanlara yöneldik. Burası hiç aklımıza gelmedi. Çocuklar buralara hurda, demir toplamaya geliyordu. Kaza mı oldu, üzerilerine hafriyat mı döküldü bilemiyoruz. Çocuklar geri gelmedi, suya gitmedi, kaçırılmadı, geriye ne kaldı? Benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Tekrar buranın aranmasını istiyoruz” diye konuştu.
“UMUTSUZ BEKLEYİŞİMİZ HALEN DEVAM EDİYOR”
Kayıp çocuklardan Bayram’ın annesi Adile Erol ise 5 aydır bir ipucuna ulaşılmadığını ifade ederek, “Umutsuz bekleyişimiz halen devam ediyor. Suya düşmüş olabilir dediler ama bir şey çıkmadı. Suda olsa çıkardı diyorlar. Gören bilen varsa Allah rızası için haber versin. Allah evlat acısını kimseye göstermesin, rüyalarımızda görüyoruz. İnşallah yakın bir zamanda haber alırız” şeklinde konuştu.
Öte yandan kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı’nın annesi Nafize Taşçı’nın ise rahatsızlanması sonucu Ankara’da bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.