Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta 800 dekarlık modern bağ tesisi kuruldu

Tokat’ın Turhal ilçesinde bağlı Necip köyünde, 300 üreticiye bin 800 dekarlık modern yüksek sistemli bağ tesisi kuruldu.Turhal Kaymakamlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 6 milyon 620 bin TL’lik ’Turhal...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta 800 dekarlık modern bağ tesisi kuruldu
Tokat’ın Turhal ilçesinde bağlı Necip köyünde, 300 üreticiye bin 800 dekarlık modern yüksek sistemli bağ tesisi kuruldu.
Turhal Kaymakamlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 6 milyon 620 bin TL’lik ’Turhal ilçesi bağcılığı geliştirme’ projesi hazırlandı. Dünyaya pazarlanan meşhur Tokat salamura bağ yaprağının üretim miktarının artırılması hedeflenen projenin, bütçe ve sürdürülebilirlik bakımından Türkiye’nin en büyük projesi olduğu kaydedildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, kurulan tesiste üçüncü yıldan itibaren her yıl 792 ton üzüm ve 396 ton salamuralık yaprak elde edileceğini söyledi.
Necip köyünde düzenlen törene Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Törene konuşan Vali Can, projede 400 bin adet devek dağıtıldığını, üzümün anavatanına geri döndüğünü söyledi. Çiftçilere topraklarına sahip çıkma çağrısında bulunan Vali Can, “Bağlar oluşturuluyor, yaklaşık 2 bin 300 dönümlük alanda üzüm tarımı yapılacak. Bu topraklar önümüzdeki 8-10 yıl içerisinde aranan topraklar olacak. Çok güzel topraklar, çok güzel ürünler olacak burada" dedi.
AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ise bu ve buna benzer projelerle göçün tersine döneceğini söyledi. Tokat yaprağının reklama, pazarlamaya ihtiyacı olmadığını ifade eden Göçer, “Kurulan yeni bağ tesisleri ile ilçemizden dünya pazarına meşhur Tokat salamura bağ yaprağı üretim miktarını artırarak çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmek ana hedefimiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törenle çiftçilere bağ devekleri dağıtılarak, örnek olarak hazırlanan alanda devek dikimi yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.